duminică, septembrie 26

Clotilde Armand blochează un proiect imobiliar dubios

0
157

Clotilde Armand, șefa Sectorului 1, anunță că a blocat un atac asupra zonei protejate din Șoseaua Kiseleff. În opnia ei, acolo se încerca ridicarea unui cartier de blocuri pe locul fostei reședințe a ambasadorului SUA în România.

Mesajul USR-istei este unul explicit: nu mai merge ca pe vremea lui Daniel Tudorache și a PSD-ului.


  • Mesajul primăriței despre acel proiect

„Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari.

Imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21 a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă. Actualii proprietari intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective. Pe scurt: cîteva blocuri.

Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) – unde cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești.

Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.

O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult «sponsoriza» un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime.“

”Nu s-a mai putut face nimic în privința unei alte zone de pe Bulevardul Aviatorilor, vila Filipescu din curtea sediului PNL, care a fost înlocuită, cu aprobarea Gabrielei Firea și a majorității PSD din mandatul trecut, cu 3 blocuri. Asta, deși acolo este zonă istorică protejată, iar construcțiile sunt interzise”,  a mai scris Clotilde Armand.

 

 

 

Leave a reply