Clanul Dragnea scoate România din lumea bună și o duce în lumea interlopă. Atac la Mălin Bot

1
1563

”Imediat după ce a ajuns la Înalta Curte cu grupul de indivizi dubioși, Codrin Ștefănescu a intrat în sala de judecată, unde urma procesul lui Dragnea. Șeful PSD era deja în sală, unde mă aflam și eu, după mine intrând șoferul lui Liviu Dragnea, un individ în costum albastru care a stat lipit de mine, în partea stângă.

Atât șoferul lui Dragnea, cât și Codrin Ștefănescu au început în acel moment să îmi adreseze tot felul de injurii. Există martori, cu nume și prenume, la discuția asta. Mircea Varga, protestatar #REZIST, este unul dintre cei care au auzit toată discuția.

În timp ce Codrin Ștefănescu nu mai știa cum să-mi spună că sunt ”securist”, ”om al statului paralel” și alte expresii jignitoare, șoferul lui Dragnea a scăpat o amenințare directă:

O să vezi tu ce pățești, ești terminat. Te-a lăsat Dragnea fără emisiune și te-a dat afară de la ziar, acum o să pățești și altele”.

I-am atras atenția lui Codrin Ștefănescu că nu are voie să vorbească tare în sala de judecată și mi-a spus că el face ce vrea el în fața oricărei instanțe.

Te crezi șmecheri, hai afară să te iei de mine dacă ești tare, nu de Dragnea”, a mai spus Ștefănescu, după care s-a apucat să jignească un protestatar #REZIST care era și el în sală.

Eu am ieșit din sala de judecată, pentru a informa jandarmii care asigură paza în interior că șoferul lui Dragnea și Codrin Ștefănescu provoacă scandal în interior. Pe hol am dat peste grupul de indivizi corpolenți, despre care am aflat de la un jandarm și de la colegi din presă că sunt membrii ai clanului interlop al Duduienilor, unul dintre ei fiind un fost angajat al firmei de pază BGS.

Colegii din presă erau șocați de această prezență și deja erau distribuite pe Facebook fotografii cu interlopii aduși de Codrin Ștefănescu. De altfel, imaginile video pe care le-am filmat îl arată pe Codrin Ștefănescu discutând cu grupul de indivizi corpolenți. Aceștia păreau că îl ascultă cu mare atenție, ca niște persoane care vor să se asigure că înțeleg bine indicațiile primite.

Pe hol, în timp ce vorbeam cu revoluționarul Marian Moroșanu, care era și el acolo, Codrin Ștefănescu a venit iar la mine ca să mă jignească și să mă provoace. De data aceasta fără să știe că jandarmii îl supravegheau cu atenție. De asemenea, zona unde a venit Codrin Stefănescu la noi e supravegheată video, astfel încât e simplu de probat momentul.

Tot sub supraveghere video, de data aceasta a unui operator al Jandarmeriei care filma la intrarea în curtea ICCJ, șoferul lui Liviu Dragnea a venit la mine ca să mă jignească, acesta fiind momentul în care efectiv m-a înjurat și apoi s-a apropiat de mine aparent cu intenția să mă îmbrâncească.

Alți protestatari #REZIST au venit să filmeze cu telefoanele mobile, dar eu le-am cerut să se îndepărteze și să nu reacționeze la astfel de provocări, pentru că Jandarmeria filmează tot.

Busculada de la ieșirea din sală

Imaginile cu grupul de interlopi care se plasase strategic la intrarea în sala de judecată, unde instanța audia martorii din dosarul lui Dragnea, mi-a adus în aminte scene similare pe care le trăisem în Timișoara, în Palatul Justiției, când baștanii clanurilor mafiei imobiliare țigănești veneau cu interlopi pentru a-i plasa strategic pe lângă martori, pe holurile instanței, ca să-i intimideze.

Acesta este motivul pentru care l-am întrebat pe Liviu Dragnea, când a ieșit din sala de judecată, dacă a adus interlopii pentru a intimida martorii. Rețineți că la acel termen de judecată unul dintre martori deja și-a schimbat declarația.

Dragnea nu a răspuns și cei care îl însoțeau au încercat pur și simplu să mă țină în interiorul clădirii cu forța, pentru a nu putea să merg mai departe după șeful PSD, ca să-i adresez alte întrebări. Acesta a fost momentul când cineva m-a lovit prima dată, din spate. Imaginile pe care eu deja le-am publicat pe rețele sociale conțin cadre unde se vede clar cum unul dintre interlopi mă prinde din spate și mă ține să nu pot să ies pe ușă.

Atitudinea agresivă a însoțitorilor lui Dragnea a continuat și afară, unde m-am ales cu un pumn în stomac din partea unui individ care a încercat tot timpul să se plaseze în fața obiectivului cu care îl filmam pe Dragnea.”

Mălin Bot, jurnalist

 

 

 

 

 

Sursa: malinbot.wordpress.com

Sursa foto principal: Cătălin Burlă/Facebook

1 comment

Leave a reply