miercuri, septembrie 28

Ciucă: Susțin și consider prioritară introducerea „Istoriei Comunismului în România”, ca disciplină obligatorie

0
92

„Generația de astăzi și cea de mâine trebuie să știe ce a presupus aproape jumătate de secol de comunism în România, ce a însemnat teroarea trăită de toți cei care au plătit cu viața și cu ani grei de închisoare pentru că au ales să rămână demni în fața unui regim dezumanizant, ce sacrificiu imens a implicat menținerea vie a speranței într-o societate liberă și democratică, ce crime s-au petrecut în timpul Revoluției din decembrie 1989”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, în mesajul său către participanții la cursurile Universității de vară de la Râmnicu Sărat.

Primul ministru a adăugat și că muzeele dedicate memoriei victimelor regimului comunist vor beneficia și de resurse financiare, fiind incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„În calitate de Prim-Ministru al României, susțin și consider prioritară introducerea „Istoriei Comunismului în România” ca disciplină obligatorie pentru învățământul liceal. Generația de astăzi și cea de mâine trebuie să știe ce a presupus aproape jumătate de secol de comunism în România, ce a însemnat teroarea trăită de toți cei care au plătit cu viața și cu ani grei de închisoare pentru că au ales să rămână demni în fața unui regim dezumanizant, ce sacrificiu imens a implicat menținerea vie a speranței într-o societate liberă și democratică, ce crime s-au petrecut în timpul Revoluției din decembrie 1989„, se spune în mesajul premierului Nicolae Ciucă către cursanții Universității de vară de la Rm. Sărat, care anul acesta au ca temă: „Pedagogia memoriei ca datorie a neuitării”

„Cunoașterea și cercetarea faptelor nu se pot realiza în absența dovezilor și mărturiilor, tocmai de aceea, subliniez, încă o dată, importanța accesului neîngrădit la documentele și arhivele care constituite radiografia clară a ceea ce s-a petrecut în timpul regimurilor totalitare care au marcat România în secolul trecut”, a mai transmis premierul. (mesajul integral)

Leave a reply