Ciucă: „Prin noile legi ale Justiţiei, sistemul judiciar se aliniază la valorile şi principiile europene”

0
100

Premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL, afirmă că prin noul pachet de legi ale Justiţiei, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile şi la principiile europene.

„Pachetul de legi ale Justiţiei a fost promulgat astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, încheind un traseu de analize şi dezbateri în care au fost implicaţi toţi actorii din domeniu, atât de pe plan intern, cât şi extern. În forma finală se regăsesc recomandările preexistente ale Comisiei de la Veneţia, MCV, instanţelor judiciare şi organizaţiilor profesionale. Îi mulţumesc ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru toată munca pe care el şi echipa sa au depus-o în redactarea acestor legi, atât de importante pentru parcursul european al ţării noastre”, a scris Ciucă, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România.

„Un rezultat al dezbaterilor intense este faptul că noile legi aduc un echilibru între toate viziunile care domină magistratura din România, forma lor finală fiind unanim acceptată de toate părţile consultate. Prin aceste noi legi, sistemul judiciar românesc se modernizează, se aliniază la valorile şi la principiile europene şi se consolidează independenţa justiţiei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele pentru promulgarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii privind organizarea judiciară şi a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, scrie adevarul.

Leave a reply