miercuri, septembrie 28

Ciucă, o nouă palmă dată lui Ciolacu pe tema impozitării

Liderii coaliţiei se reunesc în ședință, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei, transmite hotnews.ro

Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

În timp ce social-democrații susțin ideea impozitării progresive, liberalii se opun categoric unei asemenea măsuri. Un lucru e sigur: deficitul bugetar a crescut în România. Altfel spus, cheltuielile sunt tot mai mari decât încasările.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „În acest moment, toată greutatea a picat pe clasa de mijloc și pe cei cu venituri mici. Trebuie să găsim echilibru, mai ales că se află la guvernare atât PSD-ul, cât și PNL-ul, să găsim un echilibru predictibil și sustenabil pentru viitorul României, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri”.

Liberalii nici nu vor să audă de o astfel de taxare și recunosc că se poartă discuții doar pentru măsuri de „optimizare fiscală”.

Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv. Există analize și studii ce se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor

„PNL continuă să susțină cota unică, așa cum ne-am asumat noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi, iar ceea ce urmează să se decidă, așa cum am spus anterior, va avea la bază o analiză și o dezbatere aplicată pe situația concretă, din zilele noastre”, a declarat Nicolae Ciucă.

Leave a reply