vineri, februarie 3

Ciucă: „Mişcări politice extremiste încearcă să influenţeze societatea românească”

0
90

În discursul său de la Iași, de Ziua Principatelor, premierul României a vorbit de pericolul ascensiunii unor formațiuni extremiste și a făcut un apel la unitate, pentru dezvoltarea statului.

„Prin voință, unitate, curaj și susținerea cetățenilor noștri putem reuși cele mai ambițioase obiective. Realizările recente confirmă acest lucru. Aderarea României la NATO, obținerea statutului de membru al UE, sunt exemple grăitoare”, a afirmat Ciucă, în discursul ținut la Iași.

„România este astăzi în fața unei etape importante pentru viitorul nostru. Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat și consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei și ale întregii lumi. Iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă capacitatea de a oferi o viață mai bună fiecărui român, fără a lăsa pe cineva în spatele liniilor de dezvoltare. De a reduce, cât mai rapid cu putință, decalajele între sate și orașe, între regiunile României”, a mai arătat premierul României.

„Guvernul pe care îl  conduc a reușit progrese semnificative. Pentru că suntem la Iași, aș dori să  mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv așteptat mulți ani de cetățeni și care, în sfârșit, are perspective certe de realizare. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și  Reziliență, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început  lucrul. Modul în care reușim să avansăm  acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorități este încă un exemplu ca împreună  putem pune lucrurile în  mișcare, uniți de dorința pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii, Târgu-Mureș-Iași-Ungheni va consolida, prin finanțarea europeană de care beneficiază România, oportunitățile de dezvoltare ale Moldovei.

Aceeași mobilizare trebuie să se regăsească în toate acțiunile îndreptate spre creșterea calității  vieții  cetățenilor noștri, spre dezvoltarea comunităților și a țării”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Pe fondul unor huiduieli venit din public, Nicolae Ciucă a subliniat: „Asemenea tuturor democrațiilor europene, sub impactul crizelor multiple generate de război, și în România mișcări politice extremiste încearcă să ne influențeze societatea. Le recunoaștem cu ușurință pentru că în discursurile promovate de liderii lor, se promovează ura, în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea, în locul justiției prin lege”.

De altfel, mai multe asociaţiile civice –  „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, „Împreună pentru A8″ şi Reset – au anunțat un protest. Pe lângă acestea, și AUR și-a adus susținătorii.

Leave a reply