sâmbătă, iulie 20

Ciucă: „Manfred Weber m-a asigurat că extinderea Schengen cu România rămâne un obiectiv major pentru PPE”

0
376

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că a discutat luni, telefonic, cu preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, care l-a asigurat că extinderea Schengen cu România rămâne un obiectiv major pentru PPE.

„Am discutat astăzi, telefonic, cu Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European (PPE). Am încurajat continuarea demersurilor pentru susţinerea aderării României la spaţiul Schengen. Pe timpul convorbirii, am exprimat convingerea că toate familiile politice europene în care sunt reprezentate partide româneşti vor fi aliniate pentru a ajuta ţara noastră să ajungă acolo unde merită!

Este cu atât mai important, cu cât Raportul misiunii voluntare de evaluare a pregătirii României pentru aderarea la spaţiul Schengen este unul pozitiv, care reconfirmă că îndeplinim deplin standardele necesare aderării. Preşedintele Weber m-a asigurat că extinderea Schengen cu România rămâne un obiectiv major atât pentru conducere, cât şi pentru întregul Partid Popular European. Eforturile vor continua”, scrie premierul, pe Facebook.

Nicolae Ciucă adăugă că a analizat împreună cu Manfred Weber şi situaţia din Ucraina.

Am reiterat sprijinul deplin al României. Ţara noastră a luat, fără rezerve, toate măsurile necesare asigurării unui flux neîntrerupt al transporturilor de cereale. În plus, asigurăm o foarte bună gestionare a refugiaţilor care ajung în România, fie pentru tranzitul către alte ţări, fie pentru că doresc să beneficieze de protecţie şi ajutor din partea noastră. Ne dorim o Europă fără bariere, mai ales când toate standardele obiective sunt atinse”, menţionează premierul.

Leave a reply