Ciucă: „Limita de creștere a pensiilor pe care ne-o permitem este de 11%”

0
478

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat, luni, că pensiile vor crește cu 11 %, acesta fiind procentul sustenabil de bugetul de stat. În privința scutirii de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei, premierul a spus că aceasta este propunerea PNL, dar că așteaptă o propunere concretă de la grupul de lucru de la Ministerul Muncii, pentru a nu crea așteptări care nu se pot realiza.

Prim-minstrul a subliniat că Guvernul trebuie să își păstreze responsabilitatea și să vină cu propuneri concrete, sustenabile, nu să inducă așteptări și amăgire ulterior că nu se pot realiza, scrie stiritvr.

Am discutat și în PNL procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela prin care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri sustenabile pe bugetul de stat (…) Ne-am ghidat după ceea ce putem face din punct de vedere al bugetului, asta putem să ne permitem”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

PNL a venit inclusiv cu propunerea aceea de scutire de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei. Nu s-a întâmplat pentru că ea produce efecte în lanț și practic se aplică pe tot sistemul de pensii. Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, discutăm pe cifre concrete, ca să nu vorbim de tot felul de ipoteze care nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior, că nu se pot realiza”, a subliniat Ciucă.

Leave a reply