Ciuca, la Alba Iulia: „Trebuie să fim atenți la modul în care cheltuim banii de la buget”

0
354

Neimpozitarea pensiilor de până la 3.000 de lei nu este o certitudine. Nu pot să afirm dacă susținem sau nu aceasta măsura, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat în vizită în județul Alba.

Premierul a precizat ca prioritare sunt finalizarea rectificării bugetare și o analiza a resurselor, în contextul costurilor cu gazele și energia.

„În tot acest parcurs de timp , in cele 8 luni de zile in care ne aflăm la guvernare, am luat decizii pe baza unor analize cat se poate de rale, am comunicat de fiecare data cu onestitate si sinceritate masurile pe care le luam, subiectul a fost în discuție și rămâne. În acest moment, nu pot să afirm dacă susținem sau nu, pentru că PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerul era siguranță de un membru al Partidului Național, ceea ce vă pot spune este că trebuie să finalizam rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, trebuie să fim cât se poate de atenți la modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat.

Nici în privința plafonării prețurilor la gaze, premierul nu a dat prea multe speranțe, potrivit stiritvr.

„Avem în derulare o serie întreagă de măsuri pe cele trei pachete de sprijin, avem în continuare de compensat prețul la energie și vedem cu toții că prețul nu s-a stabilizat, este în continuă creștere. În momentul în care vom avea o analiză cât se poate de corectă, care să poată să fie predictibilă și să aibă un impact cel puțin pentru un an bugetar o vom comunica. Am lăsat instituțiile specialitare, ma refer la ANRE, Ministerul Energiei, mMinisterul Finanțelor să identifice ipotezele de lucru pe scenariile posibile de evoluție, bazându-ne pe ceea ce s-a derulat în ultimele trei luni zile, de când  ordonanța a început să producă efecte”a spus premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a vizitat, joi, Complexul Muzeal „Avram Iancu din satul Inceşti, comuna Avram Iancu, ce include Casa memorială a „Crăişorului Munţilor”.

Nicolae Ciucă a depus cu acest prilej, în sunet de tulnic, o coroană de flori albe la bustul lui Avram Iancu amplasat în curtea complexului muzeal.

Leave a reply