duminică, septembrie 24

Ciucă, întâlnire cu președintele Parlamentului din Israel. Discuții pe domenii din tehnologie, apărare și IT

Premierul Ciucă a avut astăzi o o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Amir Ohana, președintele Parlamentului Statului Israel. Cei doi au discutat tema de relație bilaterală în domenii precum tehnologie, apărare sau IT.

„Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de relația bilaterală, ambele părți apreciind nivelul înalt al cooperării în domenii precum tehnologie, industrie de apărare sau IT. Soluțiile privind sistemele de irigații în zonele afectate de secetă și dezvoltarea capacităților de stocare a energiei, alături de identificarea de noi soluții pentru aprovizionarea cu gaze a regiunii noastre s-au aflat printre domeniile de dezvoltare a relațiilor economice”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a evidențiat în timpul întâlnirii importanța acordată de România luptei împotriva anti-semitismului și promovării rolului comunității evreiești în istoria noastră, accentuând relevanța procesului educațional al tinerei generații pentru evitarea derapajelor extremiste și prezervarea valorilor democratice.

Premierul a mulțumit președintelui Parlamentului din Israel pentru investițiile în România, cât și pentru sprijinul acordat pentru aderarea la Organizația pentru Cooperarea și Dezvoltare Economică, care este un obiectiv de țară asumat la nivelul Executivului.

La rândul său, potrivit Guvernului, președintele Parlamentului Statului Israel a transmis mulțumirile sale pentru sprijinul acordat de România la nivel internațional Statului Israel și procesului de pace în Orientul Mijlociu.

Înaltul oficial a subliniat relevanța conexiunilor istorice și culturale dintre cele două popoare, o parte importantă dintre cetățenii Statului Israel fiind născuți sau având părinți în România”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Leave a reply