Ciucă, cu prilejul Zilei Bucovinei: „Este una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice”

0
89

Bucovina este una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice, atât pentru români, cât şi pentru turiştii din alte ţări, şi trebuie să ne asigurăm că îi oferim perspective pentru prezent şi viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene, dar şi prin măsurile din programul guvernamental <Sprijin pentru România>, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă într-un mesaj transmis, luni, cu prilejul Zilei Bucovinei.

„Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine, care marchează 104 ani de la unirea acestui ţinut istoric cu celelalte ţări româneşti, la 28 noiembrie 1918, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni şi o etapă importantă care a contribuit la desăvârşirea visului de unitate al tuturor românilor, odată cu Marea Unire. Indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor, al valorilor culturale, al credinţei şi al frumuseţii naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna convieţuire şi ospitalitatea deosebită a oamenilor”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Premierul evidenţiază faptul că obiectivele culturale şi istorice, satele tradiţionale, care sunt adevărate muzee în aer liber, şi frumuseţea naturii fac din Bucovina „una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice, atât pentru români, cât şi pentru turiştii din alte ţări”.

„Am avut ocazia de multe ori să vizitez şi să admir aceste locuri şi am apreciat de fiecare dată frumuseţea lor, dar şi cât de primitori şi gospodari sunt oamenii şi spiritul de solidaritate de care au dat dovadă anul acesta în acţiunile de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, printre care s-au numărat şi mulţi etnici români din teritoriul bucovinean de peste graniţă nevoiţi să fugă din calea agresiunii militare ruse”, a arătat Ciucă.

El a adăugat că îşi doreşte, ca român şi în calitate de prim-ministru, ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric şi uman să rămână intact, scrie agerpres.

Să ne asigurăm că oferim perspective şi pentru prezent şi viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local, dar şi prin măsurile pe care le finanţăm prin programul guvernamental <Sprijin pentru România>„, a mai afirmat Ciucă.

Leave a reply