Ciucă: ”Continuăm să ajutăm și să integrăm refugiații din Ucraina, pentru a trăi independent în țara noastră”

0
217

Premierul a participat, vineri, la prezentarea Raportului privind eforturile și realizările României în domeniul asistenței umanitare a refugiaților, al drepturilor copilului și al altor categorii vulnerabile pe anul 2022. Ciucă a vorbit și despre combaterea traficului de persoane în rândul refugiaților din Ucraina, despre copiii și persoanele cu dizabilități, amintind de numărul 119 pentru copiii neglijați și despre sistemul ”RO-Alert copil dispărut”.

Premierul a transmis că România va ajuta în continuare refugiații și țara aflată în război, dar este momentul ca eforturile autorităților să se concentreze pe integrarea acestora în țara noastră pentru a-și căpăta independența.

”Am generat o strategie clară de răspuns la criza refugiaţilor: Intervenţia de urgenţă şi răspuns pe termen mediu şi lung pentru integrarea refugiaţilor. România a fost prima țară din UE care a adoptat un plan de incluziune pe termen mediu și lung și a propus un model în domeniul integrării refugiaților. Am învățat multe lecții, am văzut și testat limitele sistemului nostru de asistență și ale capacității logistice și de resurse umane și s-a văzut parteneriatul cu societatea civilă și mediul privat, pentru că împreună am fost complementari și am dat un răspuns coerent și eficient. Războiul nu s-a încheiat iar noi vom continua să dăm sprijinul nostru refugiaților și Ucrainei dar acum ne concentrăm pe integrarea refugiaților, pentru a trăi independent în țara noastră și copiii integrați în școli (…) Avem toleranță zero pentru traficul de persoane (…) Am reușit să construim noi punți între noi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă vineri, scrie g4media.

Leave a reply