Ciucă: „Competiţiile de calibru pe care România le găzduieşte ne oferă şansa de a promova sportul”

0
318

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe preşedintele Federaţiei Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov, şi pe secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Atletism, Christian Milz.

Întrevederea a avut loc în contextul în care România va găzdui anul viitor, la Cluj, Campionatul European de Atletism U20 – Cadeţi.

La întâlnire au mai participat Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu.   Premierul Ciucă a subliniat oportunitatea oferită de această competiţie pentru atragerea mai multor tineri în practicarea sportului şi orientarea acestora către marea performanţă, informează adevarul.

„România are recunoaşterea internaţională a rezultatelor obţinute de atleţii noştri de-a lungul istoriei. Este important ca tânăra generaţie să cunoască şi să se inspire din modelele oferite de sportivii noştri de aur, precum preşedinta Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir-Stanciu, campioană olimpică în 1984, la săritura în lungime şi deţinătoare a patru recorduri mondiale. Competiţiile de calibru pe care le găzduim ne oferă şansa de a promova sportul şi de genera noi cariere sportive strălucitoare. Guvernul României oferă întregul său sprijin organizării acestui eveniment sportiv european şi va continua să se implice activ în buna desfăşurare a competiţiilor de calibru găzduite de ţara noastră”, a declarat prim-ministrul Ciucă, potrivit unui comunicat al Executivului.

Preşedintele Federaţiei Europene de Atletism a transmis mulţumiri pentru eforturile organizatorice ale României depuse pentru derularea în cele mai bune condiţii ale Campionatului Balcanic de Atletism de la Craiova, încheiat săptămâna trecută.Totodată, a fost apreciată iniţiativa ţării noastre de a prelua responsabilitatea organizării Campionatului European de Cadeţi. Potrivit sursei citate, Cluj-Napoca oferă toată infrastructura necesară standardelor aferente acestui nivel competiţional.

Leave a reply