Ciucă: „Când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, e datoria noastră să asigurăm cadrul legal”

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, după adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui proiect de modificare a Codului penal, că atunci când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, este datoria clasei politice să asigure cadrul legal.

„Atunci când cetăţenii au nevoie de protecţie în faţa actelor de violenţă, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am iniţiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile săvârşite cu violenţă şi îşi propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrităţii fizice a persoanelor şi vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile”, a transmis Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

El susţine că, în urma dezbaterilor care au avut loc în spaţiul public, s-a ajuns la o formă a actului normativ „care să întrunească consensul Legislativului şi al societăţii civile”.

„Am clarificat, astfel, că modificările nu îi vizează nicidecum pe cetăţenii care respectă regulile democratice ale exprimării publice paşnice, ci îşi propun să îi sancţioneze mai dur pe cei care folosesc violenţa şi să garanteze un spaţiu mai sigur pentru copiii şi familiile noastre”, se mai arată în postare.

Leave a reply