miercuri, august 17

Ciucă: „Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova”

0
69

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi aprobată legea prin care se asigură finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova.

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Practic, se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgenţă, de la Cluj şi de la Iaşi. Îmi exprim încrederea că probabil vom şi demara proiectele, ca ele să se întâmple, să se realizeze, ţinând cont de faptul că mai avem aproximativ 2 miliarde de euro alocaţi prin PNRR şi avem de asemenea o listă în aşteptare care trebuie să fie operaţionalizată. (…)

Prin această lege de astăzi discutăm de o investiţie estimată de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asiguraţi de către Banca Europeană de Investiţii. Este foarte important să putem să folosim toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziţie şi să prioritizăm toate obiectivele, astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că este important ca şi spitalul regional Craiova să intre în procesul de proiectare efectivă.

„Celelalte două spitale, stadiul lor, se află în proces de proiectare, proiectarea a fost acordată unor companii cu care eu deja m-am întâlnit şi care au promis că până la începutul anului viitor, probabil în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. La Craiova sperăm să putem să începem proiectarea, să finalizăm procedura de alegere a proiectantului în această toamnă, să nu existe decalaj mare între cele trei obiective de investiţii”, a afirmat Rafila.

Leave a reply