Ciucă: „Aspectele de clarificat pentru aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR, în curs de a fi îndeplinite”

0
80

Aspectele de clarificat în vederea aprobării cererii de plată nr. 2 din PNRR, legate de Legea avertizorilor publici şi aplicarea Legii decarbonării, sunt în curs de a fi îndeplinite, a declarat, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„O să continuăm o serie de decizii pe care le luăm la nivelul Guvernului. Cele mai importante sunt legate de îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi întreprinderea tuturor demersurilor la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să absorbim toţi banii alocaţi prin acest program. La nivelul ministerelor de linie s-a discutat cu staff-ul tehnic al Comisiei. A fost nevoie de clarificări şi decizii, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată.

Şi în sensul acesta au fost două aspecte importante. Unul – legat de Legea avertizorilor de integritate şi, în acest sens, s-a impus modificarea unor prevederi din lege, demers care a fost demarat săptămâna aceasta. Deja, la nivelul Senatului, a fost aprobată propunerea de modificare de lege, urmând ca săptămâna viitoare, la nivelul Camerei Deputaţilor, să intre, de asemenea, în dezbatere şi aprobare şi, în felul acesta, să închidem acest aspect de clarificare”, a explicat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Cel de-al doilea aspect, a adăugat el, este legat de aplicarea Legii decarbonării.

„Astăzi, vom avea un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care, la nivelul Ministerului Energiei şi în deplină coordonare cu Ministerul Proiectelor şi Investiţiilor Europene, acoperim şi acest aspect, astfel încât, în angajamentul nostru de a asigura îndeplinirea jaloanelor şi a pune în aplicare întreg programul de reforme, dar şi de investiţii, să asigurăm ajungerea în ţară a fondurilor europene care ne sunt foarte necesare în toate proiectele pe care noi le avem în derulare”, a mai declarat Ciucă.

Leave a reply