Ciucă a discutat cu ministrul german de Externe despre securitatea regională şi importanţa strategică a Mării Negre

0
445

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o vineri, la Palatul Victoria, pe Annalena Baerbock, ministrul german al Afacerilor Externe. Cei doi oficiali au evaluat situaţia de securitate regională în contextul războiului din Ucraina, precum şi importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi rolul acesteia în politica energetică şi în conectivitatea europeană.

Vizita la Bucureşti a ministrului a avut loc în contextul participării la cea de-a doua reuniune a Conferinţei ministeriale Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, pe care România o organizează împreună cu Germania şi Franţa, precum şi cu prilejul marcării a 30 de ani de relaţii bilaterale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate de Agerpres, premierul a apreciat rolul şi implicarea activă a Germaniei în operaţionalizarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, format internaţional care asigură asistenţa de care Chişinăul are nevoie în contextul cumulului de crize cu care se confruntă.

Şeful Executivului a accentuat importanţa coordonării pentru dezvoltarea infrastructurii necesare facilitării exportului de cereale din Ucraina, obiectiv esenţial pentru securitatea alimentară globală.

El a menţionat măsurile luate de autorităţile române privind tranzitul de cereale ucrainene, apreciind interesul „activ” al părţii germane de a acorda sprijin.

Cei doi oficiali au apreciat, totodată, calitatea relaţiei bilaterale româno-germane, potrivit digi24.

Premierul Ciucă a încurajat investitorii germani să dezvolte proiecte în România, menţionând oportunităţile oferite în sectorul energetic.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul a subliniat importanţa sprijinului oferit de Germania pentru atingerea obiectivului României de aderare la spaţiul Schengen şi simplificarea instrumentelor europene de evaluare în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept.

Leave a reply