marți, noiembrie 30

Cîțu: ”Voi fi președinte după Congresul PNL”. Ludovic Orban contraatacă

1
582

A trecut mai puțin observată o declarația tranșantă a premierului Florin Cîțu despre viitorul PNL după Congresul din septembrie.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat şi trebuie găsită o soluţie în acest sens. ”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe, altă soluţie nu văd”, susţine premierul.


”Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat”, a afirmat, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu, întrebat dacă există o falie între Parlament şi Guvern.

Întrebat, de asemenea, cum se explică faptul că se blochează în Parlament proiectele Guvernului, Cîţu a afirmat: ”Deocamdată nu se explică”.

Premierul a dat mai multe exemple de proiecte ale Guvernului care s-au blocat în Parlament.

”Ne-am asumat reforma cu toţii. Nu se poate ca Guvernul să ia nişte decizii şi apoi să rămână prin Parlament pe acolo”, a declarat Cîţu, precizând că a ridicat această problemă în cadrul coaliţiei.

”De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe (…) altă soluţie nu văd (…) Nu voi aştepta după Parlament să se hotărască”, a adăugat premierul, precizând că doreşte continuarea reormelor în toate domeniile.

”Guvernul îşi va asuma reformele (…) sunt sigur că nu vor fi împotriva noastră în coaliţie, dar eu spun că trebuie să grăbim ritmul (…) trebuie să semnalez aceste lucruri”, a mai declarat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se vor schimba lucruri în relaţia cu Parlamentul în cazul în care va deveni preşedintele PNL, Cîţu a declarat: ”Voi fi preşedinte după Congresul PNL şi se vor schimba lucrurile”.

Declarațiile premierului Florin Cîțu au loc în plină campanie internă pentru șefia PNL. Liderul liberal, Ludovic Orban conduce Camera Deputaților și nu este prima dată când premierul se referă la proiecte de legi blocate în Parlament, pe fondul competiției interne din PNL.

Contraatacul echipei actualului președinte al PNL

Tabăra Orban a replicat pe surse la noile acuzații voalate lansate de premierul Cîțu la adresa liderului PNL.

Membri ai conducerii PNL citați de News.ro  critică absenţa premierului Florin Cîţu de la şedinţa de marţi a coaliţiei, afirmând că poate ar fi mai eficientă colaborarea acestuia cu majoritatea parlamentară dacă ar fi prezent la şedinţele coaliţiei, la şedinţele politice, care sunt o dată pe săptămână, în loc să îşi caute alte activităţi paralele, aluzie la prezenţa premierului la şedinţa PNL Sector 2.

Atitudinea asta de tip Băsescu, în care iei la ţintă Parlamentul, în care este acum, culmea, o majoritate pro-guvernamentală, şi îi atribui eticheta că se împotriveşte reformelor, este complet falimentară”, afirmă sursele citate.

”Poate ar fi mai eficientă colaborarea premierului cu majoritatea parlamentară dacă ar fi prezent la şedinţele coaliţiei, la şedinţele politice, care sunt o dată pe săptămână, în loc să îşi caute alte activităţi paralele. Acolo poate urmări priorităţile legislative pe care le are Guvernul, poate clarifica chestiunile neclarificate cu partenerii de guvernare, poate insista atunci când consideră că anumite proiecte trenează. Din păcate, domnul Cîţu este prezent din 2 în 4, dând impresia că nu pune prea mare preţ pe ceea ce se întâmplă la nivelul coaliţiei”, au declarat lideri ai PNL, citați de News.ro, potrivit cărora premierul a fost prezent la filiala PNL sector 2, la o acţiune în perspectiva alegerilor interne.

Surse din PNL au afirmat că printre proiectele invocate de premierul Florin Cîţu, care au fost iniţiate de Guvern, sunt acte normative care fie trebuiau adoptate de ceva timp de Guvern, fie au fost iniţiate fără a avea acordul tuturor formaţiunilor politice.

1 comment

  1. Lia 25 iunie, 2021 at 22:04 Răspunde

    Sa-i aminteasca cineva acestui domn mult prea repede devenit plin de el si tupeist fata de presedintele pnl ,care il sustine neconditionat inca de cand l-a propus prima data pentru finante,ca programul de guvernare se discuta in coalitie inainte de a se lua deciziile ,fie in guvern sau parlament,da?Iar amanuntul,deloc neglijabil ,ci chiar grav ,cum ca proiectul de desfiintare a Sectiei Speciale a fost blocat NU de parlament ,ci de chiar un ministru din guvern,ministrul justitiei,care,fara sa anunte pe nimeni,dupa ce s-a hotarat in coalitie desfiintarea ss in parlament,el ,stelica cel fricos,a trimis o scrisorica taman la comisia de la Venetia,sa intrebe daca are voie!!!Cine credeti ca va raspunde ?A uitat cumva ca buborel toader,Calaul justitiei romanesti,este inca membru in comisie,chiar protejat,nefiind demis?Asa ca,inainte de a vorbi,poate ar fi bine sa se asigure ca ceea ce declara e adevarat…

Leave a reply