Cîțu, spaima PSD. Vrea să umble la buzunarele parlamentarilor, ”pentru alocații și mai mulți bani la buget”

0
2265

Din 2016 și până în 2020 cât au guvernat România (Grindeanu, Tudose, Dăncilă), guvernele PSD au adus țara în sapă de lemn. Dezastrul a fost provocat de măsuri iresponsabile de majorări de pensii și alte cheltuieli ale statului, făcute de datorie, cu un singur scop: să închidă ochii populației față de atacul la statul de drept și la justiție. Dar ce e grav e că PSD, disperat să îngroape și mai mult economia pentru a arunca vina pe actualul guvern, nu a renunțat nici acum la acțiunile populiste gen mărirea alocațiilor. Cu toate acestea, spune ministrul, a reușit să facă rost de bani pentru a respecta legea.

Ministrul Finanțelor spune că nicio țară din Europa nu a luat astfel de măsuri, în condițiile în care economia globală este în criză, iar economia țării a fost afectată de măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În aceste condiții, în care veniturile la buget au scăzut datorită faptului că economia a fost închisă, am găsit resurse de a crește alocațiile cu 20%. În același timp au fost alocate resurse suplimentare pentru părinții care stau acasă cu copiii și am prelungit acest lucru și pe perioada vacanței. Au mai fost și alte ajutoare în această direcție. Dar pentru acest an, zic că efortul de 600 de milioane de lei, această creștere de 20% pe ultimele luni ale anului, bani care nu au fost niciodată în bugetul pe 2020, pentru că legea a fost aprobată fără surse de finanțare, deci parlamentarii au votat și au spus: găsiți resurse, neconstituțional, am găsit resurse pentru 20%”, a spus Cîțu la Digi 24.

Dar alocațiile vor fi dublate, aceasta e promisiunea pe care o fac. Alocațiile vor fi dublate eșalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a adăugat ministrul.

El a lansat o provocare pentru parlamentarii care au votat dublarea alocațiilor.

O decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că știam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheța salariile demnitarilor, inclusiv ale parlamentarilor, dar să știți că tot nu au ajuns resursele bugetare. Poate ar putea unii dintre ei să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulți bani. Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil”, a spus ministrul.

Declarațiile vin după ce Camera Deputaților a respins miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20% de la 1 august. Dacă legea de respingere a Ordonanței de Urgență este promulgată de președinte, intră în vigoare legea inițială prin care alocațiile au fost dublate. Grupul de deputați USR s-a abținut de la vot, PSD a votat „pentru” (cei care au propus măsura), iar PNL „împotrivă”.

VEZI ŞI: 

”Domnule Prelipceanu, mă enervați! Îmi puneți aceeași întrebare ca nevasta!”. Război Băsescu-Barna

Blestemul familiei Dragnea. Echipa patronată de fiul baronului ratează promovarea în Liga I, la ultima fază a meciului cu Rapid!

Leave a reply