Cîțu răsucește cuțitul în rana PSD: ”Mărim pensiile mai mult ca niciodată!”

1
2246

La cum își joacă actualul ministru al Finanțelor cartea politică, pare că în scurt timp e decis să-i trimită la pensie pe toți PSD-iștii. Pensie socială, nu specială!

Lăsând gluma la o parte, e clar de ce Florin Cîțu este pentru PSD-iști dușmanul public nr. 1: nu se așteptau ca el să țină hățurile economiei atât de bine, după ce guvernele Dăncilă, Tudose și Grindeanu i-au lăsat pe mână o țară în ruină bugetară.

Și nu doar că în numai jumătate de an Cîțu a reușit să aducă barca financiară a țării pe linia de plutire, dar arată că vrea să se de achite toate acele măsuri populiste ale PSD, adoptate cu bună-știință de fostele guvernări special pentru a îngropa economia României, pentru că altă explicație nu există când toată lumea știe că bugetul e pe deficit enorm.

Bunăoară, majorarea pensiilor cu 40% – caz unic în lumea civilizată! – nu mai sună acum ceva iluzoriu, dimpotrivă. Cel puțin așa spune ministrul Finanțelor.

Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie, a declarat, joi, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă privind rectificarea bugetară.

„Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată. PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a precizat Cîţu.

El a subliniat că în pofida contextului economic global dificil, Guvernul a reuşit creşterea pensiilor, pe lângă cea a alocaţiilor.

„În acest context economic global dificil prin care trecem. în această perioadă am reuşit să facem acest efort şi sa creştem pensiile pe lângă creşterea alocaţiilor cu cea mai mare sumă pe care au vazut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o ţară care face astfel de eforturi în criză economică, creşte şi pensii şi alocaţii cu sumele pe care le face acest guvern”, a adăugat şeful de la Finanţe, citat de Agerpres.

Florin Cîţu nu a precizat în conferinţă procentul cu care va creşte punctul de pensie.

Există bani și pentru organizarea alegerilor – altă lovitură anti-PSD!

Anunțul privind majorarea pensiilor nu este singura lovitură pe care Florin Cîțu a dat-o în această seară PSD-ului și aliaților săi, care au permis instalarea unui guvern PNL special pentru a-l face să-și rupă gâtul, astfel ca ei să revină pe cai mari la putere.

Cîțu le-a demontat PSD-iștilor planul blocării alegerilor parlamentare (Ciolacu, Firea, Ponta&co. au nevoie să amâne alegerile, sperând că astfel Cabinetul Orban pierde încrederea electoratului urmare a uzurii la putere): există bani nu doar pentru pensii, ci și pentru alegeri!

Această rectificare bugetară are sumele necesare pentru organizarea alegerilor locale şi parlamentare în cele mai bune condiţii, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Ne-am asigurat că această rectificare are sumele necesare pentru organizarea alegerilor locale şi parlamentare în cele mai bune condiţii. În acelaşi timp nu am uitat de efortul făcut de autorităţile locale în această perioadă şi astfel asigurăm (sumele n.r.) pentru autorităţile locale. Iniţial, la începutul anului, sumele de la buget pe care le susţineam pentru cheltuielile cu asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi indemnizaţiile lunare erau de 50%. Deci, Guvernul susţinea 50% din aceste sume. Am crescut acest procent la 70% prin această rectificare”, a precizat Florin Cîţu.

El a subliniat că tot pentru autorităţile locale vor fi suplimentate resursele cu 433 de milioane de lei pentru finanţarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, programul pentru şcoli al României. „Bineînţeles că suntem conştienţi că veniturile autorităţilor locale au suferit în acesta perioadă şi de aceea prin reechilibrare de la bugetul de stat vom aloca sume suplimentare pentru autorităţile locale”, a mai spus şeful de la Finanţe.

1 comment

  1. knebel 14 august, 2020 at 17:55 Răspunde

    Nu prea am cui ma plange !stiu doar ca fac parte dintr-o categorie de pensionari care, au fost furati pe fata de sistemul de pensii din Romania! Am sa argumentez si cum !
    In anul 2015 am iesit la pensie cu un puntaj de 1,42 dupa 36 de ani de munca din care 14 si jumatate au fost in abatajul minei la troc si sapa!Calculul punctajului s-a facut prin impartirea la 30 a perioadei de grupa speciala !in 2016 se da o lege nr 155 care are ca scop repararea erorilor din legea care impartea la 30 in loc de 20 grupa speciala!dar nu s-a facut valva despre ea nici casele de pensii care ne aveau in evidenta nu au facut o instiintare in acest sens!in 2019 aflu si eu de prevederile legii respective si cer recalcularea pensiei!
    mi se acorda un plus la pensie de aprox 700 de lei! dar se acorda de la data cererii adica in cazul meu din 2019 !daca eu as fi stiut de aceasta lege nu cream recalcularea ei din 2016? Indicatiile au fost date de asa natura sa nu prea sa se afle !si uite asa am aruncat pe apa sambetei vreo 15000 de lei!poate se vor repara si astia intr-o zi!

Leave a reply