Cîțu: Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România”

0
548

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că raportul MCV publicat marţi de Comisia Europeană este unul „pozitiv” pentru România, iar coaliţia de guvernare trebuie să corecteze cât mai repede „greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD”.

„Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte toate recomandările rămase din cadrul MCV. Marea bătălie pentru o justiţie independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăţi democratice. Legile şi instituţiile trebuie să garanteze eficienţa actului de justiţie pentru cetăţeni şi independenţa sistemului judiciar. În perioada următoare, trebuie să corectăm cât mai repede greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD! Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme!”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

Comisia Europeană a adoptat cel mai recent raport privind evoluţia situaţiei din România în materie de reformă a sistemului judiciar şi luptă împotriva corupţiei.

Executivul comunitar a salutat progresele României în privinţa recomandărilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar a precizat că ‘aşteaptă cu interes’ ca autorităţile române să transpună acest angajament în măsuri concrete.

Raportul adoptat marţi face un bilanţ al progreselor înregistrate în cadrul MCV din octombrie 2019 până în prezent şi evaluează progresele înregistrate în vederea îndeplinirii celor 12 recomandări din ianuarie 2017 şi a celor opt recomandări suplimentare din noiembrie 2018.

Îndeplinirea tuturor recomandărilor care nu au fost încă puse în aplicare este esenţială pentru procesul de reformă şi pentru ca România să încheie procesul MCV, a atras atenţia Comisia Europeană.

Leave a reply