Cîțu pune tunurile pe afacerile lui Putin: ”Niciun ban nu trebuie să ajungă la oligarhii ruși care susțin războiul!”

0
458

Liderul PNL și președintele Senatului României a devenit politicianul cu cel mai dur discurs anti-Putin și anti-Rusia, de când Kremlinul a declanșat invazia asupra Ucrainei.

Ieri, Florin Cîțu a cerut tranșant CNA să oprească toate acele entități media care fac propagandă Rusiei, iar astăzi președintele liberal a cerut public tăierea banilor care ajung la oligarhii lui Putin.

De amintit că, încă de pe când era senator PNL în Opoziție, în vremea guvernărilor Drangea, Cîțu l-a acuzat pe Orlando Teodorovici, fost ministru de Finanțe, că este spion rus.

Postarea lui Florin Cîțu în care cere blocarea banilor lui Putin din România

”𝗡𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻 𝗹𝗲𝘂 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗻𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗯𝘂𝘇𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗼𝗹𝗶𝗴𝗮𝗿𝗵𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻 𝗿𝗮̆𝘇𝗯𝗼𝗶𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮!

Trebuie să tăiem imediat accesul sau interesele rusești în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acționariat rusesc, legate de oligarhii ruși, în valoare de câteva sute de milioane de lei.
Reglementatorii din România și instituții precum Oficiul pentru spălarea banilor și ANAF trebuie să-și facă toți datoria și să ofere informațiile către Ministerul de Finanțe.
Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanțelor, pentru a impune toate aceste sancțiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susțin războiul în Ucraina.
În acest moment, România are câteva priorități clare:
• Cheltuirea banului public. Trebuie să ne pregătim pentru refugiați, cărora trebuie să le oferim toate condițiile. Am avut câteva discuții cu companii din România, care sunt pregătite și au spus că au oportunități de a-i angaja pe emigranți în perioada următoare. Trebuie să umblăm la legislație și să facem lucrurile mai simple.
• Implementarea sancțiunilor care au fost impuse la nivel european pentru toate companiile care au legătură cu Rusia.
• Sănătatea economică a României. Este foarte important modul în care cheltuim banul public. Cel mai mare pericol pentru noi, în 2022, este să cădem pradă populismului, lucru care s-a întâmplat în prima parte a anului.”
TagsNews

Leave a reply