Cîțu nu-l schimbă pe Drulă pentru jignirea cu ”zombie”, dar îl poate remania pentru altceva

1
384

Florin Cîțu sugerează că l-ar putea schimba pe Cătălin Drulă nu pentru jignirea cu ”zombie”, ci pentru felul în care gestionează Ministerul Transporturilor.

„Voi evalua miniștrii pe ceea ce fac, nu pe ce spun că fac. Vorbim de reforme și le-am cerut miniștrilor din primul moment să facă reforme și au avut susținerea mea. În momentul acesta – și am vorbit deja despre cheltuieli bugetare – încă nu am văzut un plan de reducere a acestor cheltuieli. Aștept un plan de reformă, aștept un plan de reformă pentru companiile de stat, aștept un plan de reformă în propriul minister. Cel mai simplu mod de a face reformă e să te uiți la propriul minister. Nu te lupți cu sindicatele, nu te lupți cu nimeni”, a spus premierul într-o conferință de presă.


„De aceea spun că vor fi evaluați nu pe ceea ce spun că fac, ci pe ceea ce fac”, a adăugat el.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, l-a criticat pe premierul Florin Cîțu, după demiterea ministrului Voiculescu, spunând că este „un zombie politic”.

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. (…) Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a spus Cătălin Drulă într-un interviu pentru G4Media.

Sursa: Digi 24

1 comment

  1. Ben-Zen 19 aprilie, 2021 at 17:46 Răspunde

    Ministrul Drula are dreptate perfecta, da – pe termen lung Catu e un zombi politic. Daca ai putin fler la oameni iti dai seama de asta. Nu poti sa-ti faci treaba daca vine un minte-ingusta si-ti da cu pliciul de muste peste degete si-ti tot spune el cum sa-ti faci treaba. De aia sunt alesi ministrii sa faca ceva si nu sa transmita vointa politica a premierului. Mai ales intr-o coalitie care si-a stabilit si impartit atributiile. Sigur-sunt sedinte de guvern se discuta si lamuresc problemele importante, acolo intervine si prim ministrul. Nu poti sa-l pui pe liber pe un minstru din alt partid doar pentru ca inventezi tu ca are probleme de comunicare. Asta e o vrajeala corportatista cu radacini comuniste. Dictatura sa faca Mr. Catzu la el in partid; in coalitie esti dator sa respecti regulile stabilite. Daca nu-ti convin le mai discuti, daca nu mai obtii nimic asta e. N-or fi pluseristii creme de la creme asa cum a zis si Orban de Catu si Barna de Voiculescu, dar lucrurile se rezolva altfel, nu de maniera iti trag doi pumni si astept sa te linistesti iar intre timp iti transmit ca esti si nesimtit daca n-o faci. Liberalii au luat-o razna demult, (sunt unul dintre votantii lor de la Revolutie pana la celebra fuziune cu baronii PDL-isti). Da, ai drepatate ca daca PNL sunt rai – “ailaltii” sunt iadul dar au cam aceleasi apucaturi, oamenii sunt oarecum mai cu stofa.

Leave a reply