duminică, septembrie 25

Cîțu nu demisionează. Începe noua bătălie din PNL, după congresul debarcării lui Ludovic Orban

0
527

UPDATE. Organizațiile care au votat deja pentru convocarea unui Congres PNL pentru schimbarea actualului lider al partidului sunt Sibiu, Bistrița Năsăud, Mureș, Brașov, Vrancea, Alba și Buzău.

Alte organizații care au votat pentru convocarea unui Congres PNL sunt Călărași, Brăila, Giurgiu, Olt și Dolj, au declarat sursele G4Media.

UPDATE. Vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Va începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte, relateazăDigi24.ro

Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL. El a respins cererea liderilor PNL de a demisiona, după o ședință de gradul zero cu președintele PNL Florin Cîțu și patru lideri liberali: Rareș Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.

Între timp, unele filiale și lideri locali cer congres extraordinar, în timp ce altele îi iau apărarea lui Florin Cîțu

Primul preşedinte de filială care sare public în apărarea lui Cîţu este Alin Nica. Liderul PNL Timiş a transmis că înlăturarea preşedintelui PNL în acest moment ar da dovadă de „imaturitate politică”.

  • „Nu cred că e nevoie acum de schimbarea conducerii, e destul de greu să schimbi preşedintele fără congres. Oricum, o să fie o şedinţă a Biroului Politic Naţional zilele următoare. Eu nu sunt de acord cu schimbarea conducerii pentru că ar arăta imaturitate politică să schimbi conducerea cum bate vântul şi ar trebui să ne concentrăm pe livrarea către cetăţeni a unor rezultate bune din partea guvernării”, a declarat Nica, joi, pentru PressAlert.

Peste jumătate din preşedinţii de organizaţii judeţene PNL, prim-vicepreşedinţii şi mai mulţi vicepreşedinţi s-au coalizat pentru a-i cere demisia lui Florin Cîţu, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Susţinătorii revoltei din PNL vor să-i ceară lui Florin Cîţu să facă un pas în spate.

În caz de refuz, liderii PNL iau în calcul cazul să meargă pe varianta convocării unui Congres Extraordinar şi chiar să îl susţină la şefia partidului pe Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru.

Dar procedura pentru convocarea congresului PNL nu este simplă, mai ales dacă nu există unanimitate printre organizații.

Tactica adversarilor lui Florin Cîțu, după refuzul acestuia de a demisiona, este ca filialele care îl vor demis să convoace conducerile județene ale PNL pentru a cere conducerii centrale organizarea unui Congres extraordinar al partidului.

Deja au și apărut primele mesaje ale celor care au pus în mișcare acest mencanism de criză.

Liderul PNL Vrancea a anunțat cu puțin timp în urmă întrunirea de urgență a conducerii județene.

Pe parcursul zilei, și lideri liberali din alte județe (Iași, Brăila, Alba) au vorbit public despre nevoia ”resetării” PNL, cu Nicolae Ciucă președinte, în locul lui Florin Cîțu.

Leave a reply