marți, noiembrie 30

Voiculescu a fost demis de Cîțu pentru a se asigura ca „încrederea în instituţiile statului rămâne”

0
364

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, că a decis să facă o modificare la Ministerul Sănătăţii pentru a se asigura că nu va fi pierdută încrederea în instituţiile statului. „Eu cred în această coaliţie de guvernare”, a adăugat șeful Guvernului.

La scurt timp după ce a emis comunicatul de presă prin care a anunțat revocarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), prim-ministrul Florin Cîțu (PNL) a explicat, în câteva fraze, decizia luată.


Explicațiile premierului Florin Cîțu

  • „De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar şi în economie. Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituţiile statului, instituţiile care administrează această perioadă dificilă.”
  • „În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii.”
  • „Vreau să-i asigur pe toţi românii că eu cred că tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul valorilor, al unor idei, şi nu în jurul unor persoane.”
  • „Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea, vă îndemn pe toţi să vă înregistraţi pe platforma de vaccinare!”

Comunciatul premierului Florin Cîțu

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”

Sursa: ziaristii.com

TagsNews

Leave a reply