marți, septembrie 28

Ciolos: ”Prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de desfiinţarea SIIJ ”

0
319

Prezenţa USR PLUS în coaliţia de guvernare este puternic legată de desfiinţarea SIIJ, de depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei publice, a declarat sâmbătă copreşedintele formaţiunii Dacian Cioloş.

“Trebuie să recunoaştem că prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de capacitatea noastră de a livra pe desfiinţarea SIIJ şi legile justiţiei, pentru că e un pilon esenţial pentru reforma statului, de depolitizare şi profesionalizarea administraţiei publice. Faptul că am acceptat să politizăm prefecţii, nu înseamnă că asta e reforma pe care am propus-o”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă.


De asemenea, a adăugat el, fără eliminarea pensiilor speciale, fără o reformă a sistemului de pensii “şi de eliminare a acestor privilegii”, USR PLUS nu va avea, în opinia sa, “un mandat bun”.

“”Fără penali în funcţii publice” – aici iar, ca să fie lucrurile clare, noi în momentul în care supunem la vot în Parlament “Fără penali în funcţii publice”, în 30 de zile trebuie să organizăm referendumul şi credem că putem avea susţinere la referendum, dar oamenii trebuie să poată să fie prezenţi. Şi trebuie să ieşim din perioada asta de pandemie (…), că riscăm să ratăm acest obiectiv. Dar el rămâne un obiectiv esenţial”, a explicat liderul USR PLUS.

Leave a reply