Cioloș face ordine cu tinerii din PLUS anti-Digi 24. Aceștia nu renunță: ”Să dea dovadă de mai multă responsabilitate”

0
944

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul de fuziune dintre USR și PLUS că un scandal provocat de tinerii de la grupul Generația PLUS, din București, a creat deja tensiune pe grupurile interne ale celor două formațiuni care s-au contopit, sâmbăta trecută, într-un singur partid: USRPLUS.

A fost nevoie de intervenția oamenilor-cheie ai lui Dacian Cioloș pentru ca focul să fie stins din fașă, dar abia după ce partidul a făcut un gest de penitență față de televiziunea de știri Digi 24, atacată în mod nedrept de grupul tinerilor din ”Generația PLUS București”.

Adriana Duțulescu

Acuzația acestora potrivit căreia Digi 24 ar fi mințit într-o știre cu USR-PLUS a creat nemulțumirea jurnaliștilor de la televiziunea de știri și de la site-ul acesteia, Digi24.ro.

Adriana Duțulescu, jurnalistă cu mare experiență și editoarea a publicației online amintite, a reacționat dur față de atacul tinerilor PLUS. Pe tot parcursul zilei, au urmat schimburi de replice pe axa Digi 24 – PLUS, iar la final formațiunea politică a trebuit să recunoască eroarea.

Astfel, PLUS a anunțat că își cere scuze pentru acuzația mediatizată de grupul ”Generația PLUS București”, organizația de tineret a partidului, care pe pagina sa de Facebook a atacat Digi24 pe motiv că a difuzat o știre falsă cu privire la retragerea dosarelor de candidatură a alianței USR-PLUS, știre confirmată și de liderii USR, după cum relatează Digi24.ro.

Cei din organizația de tineret București a PLUS au publicat un nou mesaj pe Facebook, în care se scuză, motivând că au fost „luați de val de sângele tânăr fierbinte”. „Nu am intenționat să îi acuzăm (n. red. – pe Digi24) că ar face fake și ne pare rău dacă asta a fost impresia”.

Liviu Iolu, șeful de comunicare al partidului și om de bază în echipa de lui Dacian Cioloș, a fost pus la rândul său în situația să-și ceară și el scuze pentru postarea publicată pe pagina de Facebook a Generației PLUS București:

„Eu îmi cer scuze. Eroare a colegilor mai tineri de la Generația PLUS. A fost o eroare a colegilor de la Generația PLUS pe care ne-o asumăm și noi, este nevoie de responsabilitate și când greșim și nu fugim de ea”, a spus Liviu Iolu.

Postarea cu pricina a fost ștearsă, ulterior, autorii ei au revenit cu un alt text menit să repare eroarea, dar nu au renunțat la a arăta cu degetul înspre presă și mai ales la adresa postului TV în cauză, căruia i-au cerut ”să dea dovadă de mai multă responsabilitate”.

Generația PLUS își cere scuze, dar continuă să arate cu degetul spre Digi 24

Iată postarea în care autorii atacului la Digi 24 au revenit, ca o reparație față de textul inițial:

”DISCLAIMER: Luați de val și frustrați de situația cu refuzul unor dosare ale candidaților la CGMB, am folosit o imagine de la Digi24 pentru a arăta situația, menționând că este un FAKE NEWS. Nu am intenționat să îi acuzăm că ar face fake news. Uneori, graba de a da știri cât mai rapid în era informației, duce la astfel de situații, și din partea presei și din partea noastră. Ca deobicei, responsabilii de comunicare de la PLUS nu au aprobat postarea – le mulțumim pe această cale pentru spațiul de învățare oferit.

Mesajul principal rămâne, totuși, valabil. A cere unor candidați născuți după ’89 să declare că nu au colaborat cu Securitatea este inacceptabil. Pe de altă parte, colegii noștri sunt in procesul de a-și completa dosarul și candidează in continuare.
Pe de altă parte, cerem publicațiilor media, mai ales celor echilibrate precum Digi24, să dea dovadă de mai multă responsabilitate în alegerea burtierelor. Ne-ar face plăcere să stăm de vorbă despre acest subiect cu voi, suntem sigur că ar ieși o dezbatere interesantă.”

Leave a reply