sâmbătă, ianuarie 18

Cioloș, din nou în brațele PSD? USRPLUS, tot mai absurd: cere PNL să renunțe la președintele partidului!

2
3494

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR reiau negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare. Discuțiile sunt programate să înceapă la ora 13:30, la o vilă de protocol din Capitală, anunță Digi 24.

Negocierile pleacă de la poziții diametral opuse între partide.

Astfel, liberalii intră în guvern două variante: 1. șefia guvernului pentru Ludovic Orban și președinția Senatului pentru Florin Cîțu, iar Camera Deputaților pentru USR PLUS și 2. Florin Cîțu prim-ministru și Ludovic Orban președintele Camerei Deputaților.

Liberalii sunt uniți, în fața atacului USRPLUS

USR PLUS are la rândul său două variante: 1. Florin Cîțu premier, Camera Deputaților la USR PLUS, Senatul la PNL, și 2. Dacian Cioloș premier, Camera Deputaților și Senatul la PNL. USR PLUS a anunțat public că respinge varianta Ludovic Orban premier.

Și Kelemen Hunor, președintele UDMR, a respins variantele liberalilor. El a spus că dacă PNL propune premierul, funcțiile de preşedinte la Senat şi Camera Deputaţilor trebuie să revină celorlalte două formaţiuni din coaliție.

Devine tot mai clar că liderii USRPLUS folosesc aceste așa-zise negocieri pentru a obliga PNL să renunțe la discuțiile comune pentru formarea unei majorități de Dreapta și a rupe coaliția PNL-USRPLUS-UDMR.

Motivul este că liderii USRPLUS fac un lucru nepermis într-o negociere sinceră: cer partenerului de dialog să-și ”mazilească” liderul!

E ca și cum PNL ar cere și el USRPLUS să nu-i propună pe Dacian Cioloș și Dan Barna pentru funcții în stat, ceea ce liberalii nu au făcut.

”Prietenul meu Dacian…”

Explicația acestui joc de scenă al lui Dacian Cioloș în special, pentru că Dan Barna pare că nu mai contează, el fiind oricum foarte contestat în interior, este că fostul premier tehnocrat se apropie tot mai mult de PSD, unde a ajuns președinte al Consiliului Național prietenul său Vasile Dîncu.

Ieri seară, la B1 tv, Dîncu a folosit în direct expresia ”Dacian, prietenul meu”, fără nicio reținere, negîndindu-se că asta i-ar putea afecta imaginea liderului PLUS, care a încercat să-și construiască profil anti-PSD după ce a plecat de la Palatul Victoria.

Apropierea USRPLUS de PSD nu mai este deja ceea ce înainte putea părea o blasfemie, după ce deputații PSD și USRPLUS au votat cot la cot instalarea cuplului Florin Iordache (PSD-George Dîrcă (USR) la șefia Consiliului Legislativ, o decizia care a afectat mult imaginea USR, dovadă scorul de doar 15% din alegeri.

Prin ruperea coaliției de guvernare cu PNL, Cioloș vrea să se alieze în opoziție cu PSD și, după ce viitorul Guvern PNL va fi afectat de măsurile dure din economie, să atace împreună executivul liberal printr-o moțiune de cenzură.

USRPLUS și PSD, apropiate și în Parlamentul European

Renew Europe, grupul condus de Dacian Cioloș în Parlamentul European, este mai apropiat de grupul socialiștilor europeni din care face parte PSD, decât de PPE-ul unde sunt afiliați PNL și UDMR.

Vasile Dîncu a fost mâna dreaptă a fostului premier tehnocrat în Guvernul din 2016.

După un an de guvernare Cioloș, PSD a crescut enorm, Liviu Dragnea câștigând alegerile din 2016 cu un scor astronomic. 46% (față de doar 30%, anul acesta)!

Victoria PSD a fost facilitată de actualul lider al PLUS și prin decizia de a menține alegerile locale într-un singur tur de scrutin, ceea ce a permis PSD să câștige foarte multe primării și Consilii județene.

Cioloș nu și-a asumat nici până în ziua de azi eroarea care a costa România 4 ani de dezastru, cu riscul ROMEXIT și atacul la justiție și la statul de drept.

Explicația lui Dacian Cioloș cu ”oameni noi” în politică, adică fără Ludovic Orban, este cu atât mai penibilă cu cât Cioloș a fost coleg cu Ludovic Orban în Guvernul Tăriceanu!

Mai mult, Cioloș a fost ministrul Agriculturii și a stat la masă cu ”penalul” Tăriceanu, ceea ce nu-l califică câtuși de puțin ca ”om nou”.

Mai degrabă Dan Barna poate fi considerat așa, deși și el a fost secretar de stat în subordinea minsitrului Cristian Ghinea, la Fonduri Euopene, tot în Guvernul tehnocrat.

 

2 comments

  1. Corrie 17 decembrie, 2020 at 14:02 Răspunde

    Articole foarte necesare acum,cand principalul partid care a scos tara din ghearele pesedeului in 2019 este tot mai incoltit,inclusiv de jurnalisti ca Moise Guran,ce au parca toti agenda pluseristo-pesedista!

Leave a reply