duminică, octombrie 17

Cioloș cere Moldovei să joace totul pe o singură carte: ”Singura garanție rămâne Maia Sandu”

0
553

Surpriză extraordinară în alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon în primul tur și e favorită să câștige și finala din 15 noiembrie! Este o adevărată trezire a Basarabiei, care dă semnalul că s-a săturat de statutul de „gubernie rusească” și că vrea în Europa!

Rezultatul din primul tur generează un entuziasm fantastic printre moldovenii din interiorul și din afara granițelor, care se va concretiza într-o prezență la vot mult mai mare în finala de peste două săptămâni. De-acum, totul curge în favoarea Maiei Sandu și a curentului pro-Europa!

Maia Sandu (48 de ani) și Igor Dodon (45 de ani) își vor disputa președinția Republicii Moldova în turul 2, pe 15 noiembrie, potrivit rezultatelor anunțate de Comisia Electorală Centrală în noaptea de duminică spre luni, după procesarea a 99,60% din procesele verbale.


Dacian Cioloș, liderul PLUS și al grupului Renew Europe din Parlamentul UE, a fost și este un mare susținător al Maiei Sandu. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Cioloș i-a transmis un mesaj emoționant celei care poate fi viitorul președinte al Republicii Moldova.
”Maia Sandu a obținut un rezultat remarcabil la primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și merită toate felicitările pentru el. Îmi doresc să mențină acest avantaj și în turul doi, pentru a putea spune că rezultatul ei excepțional este un nou început european și democratic pentru Republica Moldova. Există toate premisele, așa că obstacolele pe care concurenții politici i le vor pune pot fi depășite cu o prezență și mai bună la vot decât cea din acest prim tur.
Nu mai este suficient să auzim declarații care nu se regăsesc în fapte. Republica Moldova are nevoie de lideri deciși și pragmatici care pun interesul cetățenilor ei pe primul plan. Distribuția voturilor în secțiile din interiorul țării, dar și voturile din diaspora arată fără îndoială că accesul la bunăstare și la un sistem democratic este esențial. Știu că, în acest proces dificil în care este angajată Republica Moldova, singura garanție rămâne Maia Sandu.
Fac un apel și la cetățenii Republicii Moldova, care vor trebui să cumpănească foarte bine ce decizie vor lua în ceea ce privește al doilea tur de scrutin. În primul rand, vă îndemn să mergeți să votați. Este esențial să vă exprimați acest drept și să fiți parte din procesul de modernizare a țării voastre. Votul vă îndreptățește întotdeauna să vă trageți la răspundere conducătorii. Votul vostru este, în fapt, cel care va decide cum va arăta Republica Moldova în anii care urmează și, în consecință, cum vor fi viața și bunăstarea cetățenilor ei. Sper ca turul doi să prilejuiască un record de prezență și o schimbare profundă în viitorul țării voastre.”

Leave a reply