Cioloș, prima bombă pusă la temelia guvernării Cîțu. Și abia a trecut doar o zi!

2
871
Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a lansat azi un prim atac în interiorul coaliției de guvernare PNL – UDR PLUS – UDMR, criticând prezența lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației în guvernul Cîțu. Cioloș a lansat atacul după ce Cîmpeanu, propus de PNL, a trecut de votul comisiilor din Parlament, dar înainte de votul final din plenul legislativului.
”La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România”, a scris Cioloș pe Facebook.
Am citat din articolul de pe G4Media.ro, despre știrea cea mai proastă a Guvernului PNL-USRPLUS-UDMR, încă din prima zi a nașterii sale.
Ce face Dacian Cioloș cu astfel de, hai să le spun greșeli copilărești ca să nu le zic acte de trădare internă, este urît. Foarte urât!
Atacul său la propriul Guvern este cam ce-a făcut Trump cu America: a devenit primul președinte din istorie care și-a acuzat țara de fraudă electorală, SUA fiind model de organizare democratică pe planetă.
Discuția nu e dacă Sorin Cîmpeanu e bun sau rău, ci despre loialitate sau ipocrizie, depinde din ce unghi privești.
Dacă cei de la USRPLUS au bătut palma să facă Guvern cu ”Ciuma Galbenă” sau cu ”USL”, atunci să-și asume! Nu poți să stai și cu pantalonii jos în mijlocul bordelului și cu sufletul la poarta Raiului.
Asta face liderul PLUS: stă și ”la ciolan” cu Sorin Cîmpeanu la masă, dar îi strigă în față: ”Eu nu sunt la ciolan, doar tu ești!”. Realitatea e că ambii sunt la masa puterii, fac echipă împreună și nu se pot dezice ipocrit unii de alții.
Pentru că dacă nu-ți place Cîmpeanu – și ai toate motivele să nu-ți placă, da! – ai două variante: pleci și urli împotriva lui cât te țin foalele sau rămâi la ciolan și taci. Nu merge și, și. Nicăieri în lume nu merge.
E ca și când stai în casă cu o curvă, te simți bine cu ea, dar tu le spui oamenilor din cartier că e călugăriță din peste drum. Cioloș este egal Sorin Cîmpeanu și invers, așa e viața în coaliție. Altfel, devine coșmar, circ ieftin de tip CDR.
Apropo, cum ar fi acum ca liberalii să urle că USRPLUS l-a pus pe Ghinea la Fonduri Europene, fostul ministru și ex-șef al lui Barna, cel acuzat de fraudă financiară? Sau cum ar suna ca PNL-iștii să țipe și ei la tovarășii de coaliție că l-au pus pe ”fiul de securist” Drulă la Ministerul Transporturilor? Ar fi o nenorocire! Nu au liberalii motive să caute nod în papură? Ba da! Oricine are.
Totul e ca tu, aliat onest, să fii de partea partenerului, dacă pui mai presus de orgoliul tău loialitatea, caraterul și soliditatea coaliției. Dacă însă te roade tare să ții coada pe sus, foarte bine! Dar în cazul ăsta coaliția devine o hazna, o bombă care se va sparge în capul tuturor, mai ales în capul cetățenilor simpli.
De fapt, nu este exclus ca Dacian Cioloș să adopte poziția PD din vremea CDR (1996-2000). Partidul condus atunci de Petre Roman sabota orice act de reformă al CDR, iar la final s-a ales praful de guvernare, dar PD a câștigat electoral, în timp ce Convenția s-a prăbușit sub pragul de 8% și n-a mai intrat nici măcar în Parlament, în 2000.
Am crezut că, odată formată coaliția de centru-dreapta, partidele componente și liderii lor vor înceta atacurile reciproce. Dar iată că nu! Nici că se putea un început mai rău pentru ceea ce PSD numește deja ”guvernarea CDR 2”! Asta vrea Cioloș, să le cânte în strună unor Ciolacu, Grindeanu-OUG 13 și Vasile Dîncu, prietenul său?
Atunci ar fi o mare mizerie ambalată în speranțele României care vrea altceva decât ”Ciumă Roșie” de la țara asta, după 30 de ani de hoție FSN-istă.
Cioloș știe prea bine că este un gest josnic să-ți trădezi partenerul, dar a învățat și să joace murdar, altfel n-ar fi rămas în politica mare. Și până la urmă, dacă liberalii nu au reacție și acceptă astfel de umilințe, atunci să fie sănătoși.
N-are decât să-i ”halească” pe pâine fostul premier tehnocrat, ajuns la Palatul Victoria cu susținerea lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.
Inițial a fost ieșirea lui Barna anti-Orban, acum o săptămână. Acum e ieșirea lui Cioloș anti-Cîmpeanu. Cine va mai urma pe lista neagră? Și ce succes poate avea un Guvern făcut franjuri pe desesubt, țesut doar din scandaluri și ”săpături”, din cauză că unii nu au tăria să fie demni, în loc să ”joace dublu”?
Răspunsul meu: ZERO. Dacă tot i-au zis ”Guvernul ZERO” cabinetului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, atunci Florin Cîțu poate fi chiar mai jos. De ce? Pentru că, un drum pe calea aceasta fragilă și neserioasă, este unul al eșecului garantat.
Și e doar prima zi a ”coaliției de dreapta”!
Poate le vine totuși minte la cap…

2 comments

  1. Corrie 24 decembrie, 2020 at 15:40 Răspunde

    Greu sa-su tina gura cand este trimis acolo ca un cal troian de prietenul sau dincu..stie dincu ce stie cand il gratuleaza astfel…😯😐😑😮

Leave a reply