vineri, octombrie 7

Cioloș a demisionat din USR, alături de alți patru europarlamentari

0
285

Dacian Cioloș părăseşte USR împreună cu câţiva europarlamentari – Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache -, colaboratori fideli.

Toţi vor înfiinţa partidul „Reînnoim Proiectul European al României-REPER”. Cioloş a făcut anunţul pe reţelele de socializare şi a precizat că a luat această decizie în momentul în care a înţeles că tentativa de a reforma USR a eşuat. Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a calificat decizia lui Dacian Cioloş o „eroare strategică”.

Dacian Cioloș a demsionat din USR împreună cu patru europarlamentari. Gestul lor vine după mai multe săptămâni în care au tot circulat informaţii despre aceste plecări. Ei vor înființa acum un partid intitulat Reînnoim Proiectul European al României REPER, şi au speranța că de data aceasta vor găsi soluția pentru a schimba viața politică din țară.

DACIAN CIOLOȘ: Am demisionat când am înțeles că șansele de a reforma un partid de care societatea are nevoie sunt inexistente, iar eu nu pot să mint sau să disimulez că este totul perfect doar pentru a ocupa o funcție trecătoare. Pentru colegii din conducerea partidului a fost mai importantă revanșa simbolică de a șterge din răzbunare o parte din numele partidului, decât să construim împreună.

Cioloș scrie că nu a ținut să fie președinte al USR, dar că situația din partid nu a mai corespuns principiilor sale, potrivit stiri.tvr.ro.

Fostul co-președinte al USR-PLUS, Dan Barna, i-a răspuns cu o postare și un joc de cuvinte: există un REPER: USR.

Iar președintele interimar al partidului, Cătălin Drulă, spune că nu se așteaptă şi la alte plecări: Este o eroare strategică, că este o micșare care ajută PNL și PSD, că în România avem foarte mult de muncă în opoziție, la aceste două partide care dau guvernarea dezastruoasă în prezent. Acest gest – un proiect până la urmă oarecum pe persoană fizică, un proiect de vanitate, n-are niciun sens politic.

În 2020, partidul PLUS al lui Dacian Cioloș și USR decideau să fuzioneze, iar la congresul din octombrie anul trecut, fostul premier devenea președinte al USR-PLUS. După doar câteva luni, în februarie 2022, a renunțat la funcţie atunci când partidul a respins planul său de revitalizare a USR.

Leave a reply