Ciolacu vrea raționalizarea alimentelor de bază, în cazul plafonării prețurilor

0
316

 „În Ungaria așa s-a făcut”, a spus acesta. Ulterior, Ciolacu a revenit asupra declarației și a spus că nu este vorba despre o „raționalizare”, ci despre o „limitare”. Subiectul plafonării prețurilor la alimentele de bază, propunerea președintelui PSD, va fi discutată marți, în ședința Coaliției.”

La întrebarea jurnaliștilor dacă produsele pentru care va fi aplicată plafonarea ar trebui raționalizate, Ciolacu a declarat: „în Ungaria așa s-a făcut, mi se pare normal. Nu poți să cumperi cu camionul că facem export de produse plafonate”.

Ulterior, liderul PSD a revenit asupra declarației și a spus că „este o limitare, nu o raționalizare.”

Foto & sursa: G4Media.ro

„Lidl Ungaria întroduce raţionalizarea unor alimente de bază / Guvernul Orban a decis plafonarea prețurilor la șase produse, care trebuie să fie obligatoriu pe stoc”

Întrebat despre ce produse este vorba, președintele PSD a răspuns: „produsele de bază, făină, zahăr, lapte”.

„Eu nu sunt specialist, eu nu știu câtă făină consumă o familie. Sunt date, dar se fac studii, lucrurile acestea vin din cifre, nu de la oameni politic. Vreți să vă spun eu câte ouă ai voie să cumperi?”, a mai declarat Ciolacu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat marți dimineață că o eventuală plafonare a preţurilor la alimente presupune riscul de avea penurie şi de apariţie a cozilor.

„Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a preţurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, a spus Florin Cîțu.”

Sursa: Digi24.ro

Leave a reply