sâmbătă, noiembrie 26

Ciolacu viseaza la sprijinul AUR pentru a da jos guvernul actual

0
305

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, la România TV, că moţiunea de cenzură ar putea fi depusă fie imediat la începutul sesiunii parlamentare, fie după congresul PNL. În acest demers, Ciolacu contează şi pe voturile celor de la AUR şi a avut deja o discuţie în acest sens cu liderul formaţiunii, George Simion.

Iata dialogul:

„Reporter: Noua sesiune începe cu o moţiune?

Marcel Ciolacu: Sunt mai multe păreri. Am schimbat logica de a conduce PSD, avem o conducere colectivă, cu domnul Tudose am avut o oră azi de discuţii. Sunt două păreri, că ar trebui depusă imediat la începutul sesiunii sau după congresul PNL. Consider că ar fi mai bine să nu influenţeze lupta internă de la ei, îl lăsam să îşi ducă bălăcăreala fără să fie folosit PSD în lupta PNL. Ce vrem cu toţii e să ajungem la concluzia când sunt mai multe şanse ca moţiunea să treacă. Am avut o discuţie cu Simion de la AUR. E corect ca între colegi de opoziţie să avem un demers comun. AUR ar trebui să voteze moţiunea, dar dacă vrei să creezi un respect între colegi, mai ales că suntem în opoziţie, am avut o discuţie.

Reporter: Care va fi firul roşu al moţiunii?

Marcel Ciolacu: Este latura „fără penali în funcţii publice”. Cioloş a zis că aşteaptă lămuriri cu ţeapa la bancă, cu băutura, le-o fi primit? Barna a venit cu „fără penali”, e vorba de oameni care au săvârşit infracţiuni. Eu aşa înţeleg. Deci nu mai are treabă cu „fără penali”? Presupun că nu îl deranjează dacă se ocupă PSD să nu mai fie fără penali în funcţii publice.

Reporter: A doua latură care e?

Marcel Ciolacu: Pe partea economică şi cea de sănătate. E ceva pregătit pentru valul 4? Am văzut declaraţii de la managerii de spitale care spun că au ATI pline. A reparat cineva la Balş unde a fost incendiu? Acolo nu mai e o urgenţă să repari zona ATI? Dar vinovaţii, că au murit nişte oameni? Aţi mai auzit ceva de dosarele alea? DNA ne spune ce s-a întâmplat cu oamenii morţi în containere? Văd că doar Rafila şi Cercel dau lămuriri pe partea de sănătate.”

Leave a reply