Ciolacu şi ministrul croat de Externe au discutat despre aderarea la Schengen şi la OCDE

0
125

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a discutat, marţi, despre aderarea României şi Croaţiei la Schengen şi la OCDE cu ministrul croat al Afacerilor Externe şi Europene, Gordan Grlic Radman, aflat la Bucureşti în contextul Reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO.

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună. (…) M-am bucurat să împărtăşesc cu partenerii noştri croaţi aceeaşi viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a ţărilor noastre la spaţiul Schengen. Acest lucru ar reprezenta nu numai o recunoaştere a aşteptărilor noastre legitime, ci şi o contribuţie directă şi semnificativă la consolidarea competitivităţii pieţei interne şi la creşterea rezilienţei Uniunii Europene.

Discuţiile au vizat şi un alt obiectiv major de politică externă – aderarea la OCDE, un obiectiv susţinut de întreaga clasă politică, precum şi de societatea românească. Acesta este următorul pas al evoluţiei noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene şi NATO”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El l-a felicitat pe ministrul Radman pentru succesul primului Summit parlamentar al Platformei Crimeea, ‘eveniment important care a transmis un puternic mesaj de unitate, solidaritate şi sprijin internaţional pentru Ucraina’.

România şi Croaţia se bucură de relaţii bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi a reconfirmat că împărtăşim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE şi al NATO, precum şi din plan regional şi internaţional„, a adăugat Marcel Ciolacu.

Leave a reply