sâmbătă, iunie 25

Ciolacu: “România poate deveni un hub de stabilitate şi dezvoltare regională”

0
38

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat joi că va pleda la Bruxelles pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, va cere sprijinul pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi va insista pentru flexibilizarea PNRR pe zona de pensii, care este “absolut necesară”.

“România poate deveni un hub de stabilitate şi dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susţine, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în faţa partenerilor noştri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniştrilor şi comisarilor europeni social-democraţi, şi pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina. România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a arătat că, în paralel, va cere sprijinul preşedintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi va insista pentru flexibilizarea PNRR pe zona de pensii, menţionând că acest lucru este ‘absolut necesar’.

“Agenda discuţiilor cu preşedinta Camerei Deputaţilor din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, şi cu viceprim-ministrul, ministrul economiei şi al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluţii comune pentru a proteja puterea de cumpărare şi nivelul de trai al cetăţenilor, în contextul creşterii preţurilor la energie şi combustibili. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care flexibilizarea #PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităţilor de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă”, a mai scris liderul PSD.

Marcel Ciolacu efectuează o vizită la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va avea întâlniri cu cu preşedintele Camerei Deputaţilor – Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministrul economiei şi al muncii, şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, precum şi cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. De asemenea, Ciolacu va avea o intervenţie în cadrul întâlnirii cu liderii PES.

Leave a reply