luni, septembrie 26

Ciolacu: ”România este pregătită, dacă vom intra în această etapă. De aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor”

0
272

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a făcut declarații, joi dimineață, referitor la vizita sa și a premierului Nicolae Ciucă în Ucraina, dar și la ajutorul pe care România l-ar putea acorda în plus țării vecine invadate de armata rusă.

Ciolacu a precizat că Ciucă a avut mandat de la președintele Klaus Iohannis pentru a efectua vizita și a transmis că a vorbit cu președintele Senatului, Florin Cîțu, ”cu câteva ore înainte” de plecarea la Kiev, informează g4media.ro.

Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări a jurnaliștilor, referitor la livrarea de armament către Ucraina, precizând că România ”este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie”.

”A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina (…) Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoie, România va lua o astfel de decizie (…) România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică (…) Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”, a transmis joi dimineață Marcel Ciolacu.

Leave a reply