Ciolacu-PSD şi Tăriceanu-ALDE, ziua şi minciuna. Planul „vrem înapoi la banii statului”

0
1176

După umilinţa încasată marţi, în Senat, din partea ministrului Muncii, „ciuma roşie”, ca s-o cităm pe Violeta Alexandru, nu-şi revine nici din pumni. PSD şi ALDE, principalele grupări ale majorităţii roşii actuale, continuă cu propaganda de tip bolşevic, cu atacuri nefondate şi invenţii ambalate mizerabil, cum a fost acuzaţia mincinoasă din moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii că a modificat de şase ori o Ordonanţă.

Azi, ALDE şi preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, au continuat cu propaganda de tip bolşevic al cărei unic scop pare să fie destabilizarea României.

Iată o declaraţie absolut incalificabilă, plină de minciuni, aberaţii şi nelipsitele agramatisme, lansată de Marcel Ciolacu:

PNL reia jaful pedelist de la ANRP! Aici sunt banii voştri, împrumutaţi de Cîţu, prin care v-au îndatorat pe trei generaţii! Aşa fură PNL cu legea în mână! Peste 415 milioane de lei! Plăţi făcute în avans de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă! În vreme ce o ţară întreagă suferea în pandemie – închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsaţi să moară la uşa spitalelor, în vreme ce pentru copii şi pensionari nu sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de şomeri, în vreme ce firmele româneşti se închid pe capete…iată ce face Guvernul PNL! Împrumută sute de milioane de lei ca să dea pe despăgubiri plătite de avans”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Să demontăm manciunile PSD-iste, una câte una

1 – Nu există niciun „jaf PNL la ANRP”. Nimeni dintre liberalii actuali nu a fost condamnat pentru aşa ceva.

2. Nu există plăţi făcute în avans de Guvernul PNL pentru „despăgubirea prietenilor de casă”. Este o altă minciună, specifică unui partid a cărui singură strategie este manipularea, îngroparea financiară a ţării prin majorări de pensii şi salarii pe datorie şi jaful din banul public (vezi afacerile tip TelDrum, Mazăre etc.).

3. Citiţi cu atenţie această acuzaţie: „(…) în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsaţi să moară la uşa spitalelor, în vreme ce pentru copii şi pensionari nu sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de şomeri, în vreme ce firmele româneşti se închid pe capete (…)”

Există un singur vinovat pentru toate aceste adevăruri: PSD. De când a câştigat alegerile şi majoritatea în Parlamentul actual (în alegerile din 2016), acest partid a sabotat tot ce putea sabota, în vremea Guvernelor Grindeanu, Tudose, Dăncilă, sub oblăduirea lui Liviu Dragnea, susţinut de Marcel Ciolacu: echipamente de protecţie, medicamente, bolnavi cronici, copii, pensionari, şomeri şi firme româneşti. Actualul Guvern PNL a venit la putere de o jumătate de an şi nimeni nu poate îndrepta răul făcut de PSD într-un timp atât de scurt. E nevoie de cel puţin două legislaturi fără PSD pentru ca România să-şi revină, un adevăr pe care îl ştie cel mai novice analist politic.

Cum ajută ALDE la sabotajul organizat de PSD

Dar PSD nu e singur în planul pentru sabotarea economiei naţionale şi a stabilităţii politice – o acţiune începută în ianuarie 2017 odată cu OUG 13. ALDE e partenerul fidel, care se ocupă de nimicuri pe care vrea să le umfle mediatic tot cu acelaşi scop: să scadă încrederea publicului în actuala guvernare, pentru a provoca demiterea Cabinetului Orban şi revenirea PSD şi ALDE la Palatul Victoria.

Aceste două partide afle pe tobogan au nevoie ca de aer de acces la banul public pentru dezmăţul caracteristic înainte de alegeri, cu baroni ca Paul Stănescu, Marian Oprişan, Lia Olguţa Vasilescu sau Claudiu Manda disperaţi să pună mâna pe bugetul public.

Şi cum poate ajuta ALDE? Vorbind despre orice poate crea nemulţumire, în orice domeniu, cum este cel al Educaţiei. Care e metoda? Simplu: cauţi în orice subiect partea care nu convine cuiva şi faci tam-tam frate cu isteria ca şi când e tragedie naţională.

Astfel, conducerea ALDE se laudă că va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului PNL, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

„Considerăm că măsura anunţată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiiilor şi a dreptului lor la îngrijire şi educaţie, în funcţie de veniturile părinţilor”, se arată în comunicatul ALDE.

Reprezentanţii ALDE subliniază că menţinerea creşelor şi grădiniţelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinţi „să caute alte soluţii, poate mai puţin sigure”.

„Accesul la îngrijire şi educaţie pentru copii în cadrul creşelor şi grădiniţelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădiniţelor şi creşelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinţii care au venituri mici să caute alte soluţii, poate mai puţin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinţii vor fi obligaţi să aleagă între a-şi îngriji copiii sau a avea un loc de muncă”, se explică în comunicat.

Evident, această temă este ca-n povestea cu drobul de sare. „Dacă se va întâmpla, vom face scandal…”. Nu există, de moment, o decizie legat de creşe şi grădiniţe, dar şi dacă ar exista, de ce acest circ ieftin? Care e proiectul ALDE pentru o educaţie performantă în vremuri de criză în materie de învăţământ preşcolar? Ce a făcut partidul lui Tăriceanu cât a fost la guvernare pentru a salva sau a proteja măcar acest domeniu? Răspuns: NIMIC.

Dar face acum. Dacă tot n-a făcut nimic, măcar să distrugă ce fac alţii, bun sau rău.

 

Leave a reply