vineri, octombrie 7

Ciolacu nu se sperie dacă Putin taie gazul: „Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”

0
159

Marcel Ciolacu a comentat miercuri, la Târgoviște, propunerea Comisiei Europene care are în vedere o posibilă reducere a consumului de gaze cu 15%, pentru ca statele europene să treacă iarna cu bine. „Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii”, a spus președintele PSD, care a adăugat că „în acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană”.

„Ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”, a încheiat Marcel Ciolacu.

„România este pregătită la iarnă cu gaze. Nu vom avea o lipsă de gaze. Sunt ferm convins că la nivelul UE se vor lua cele mai bune decizii. Nu salvează România economia Germaniei, și în niciun caz nu e vorba despre gazele pentru populație”, a spus liderul PSD.

„În acest moment România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în Uniunea Europeană. În acest moment, și peste 3 luni, și peste 5 luni. Noi ne-am învățat lecția în istorie, în ceea ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat. Ca în bancul acela: «nu era Volgă, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat»”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Se poate căuta o eficiență energetică în cazul instituțiilor publice. Eu am căutat-o la Camera Deputaților și încercăm să o găsim cu adevărat. Nu m-a speriat așa de mult Putin, cât m-a speriat Nicușor Dan”, a conchis președintele Camerei Deputaților.

Leave a reply