duminică, decembrie 5

Ciolacu minte, minte și iar minte. Acuză PNL pentru datoriile României făcute de PSD, măcar de la Dragnea încoace

2
1794

Marcel Ciolacu nu știe ce limbaj să mai inventeze pentru a recupera din capitalul pierdut de PSD după 3 ani din 4 de guvernare PSD-istă care a distrus România din interior.

PSD a jefuit bugetul de stat prin majorarea pensiilor cu 40%, bani pe care România nu i-a avut și nu îi va avea, dar a comis acest act de sabotaj a economiei naționale pentru ca Liviu Dragnea să ”cumpere” populația prin astfel de măsuri populiste pentru a putea da nestingherit atacul la statul de drept.


Acum, după ce PSD a făcut praf economia țării și înainte de alegerile din 2016, prin guvernări ca Ponta sau Adrian Năstase, urmașul lor înceracă să distragă atenția de la adevărații vinovați prin fraze șmechere de baroni reșapați.

“Noua rectificare bugetară a Guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL şi-a angajat răspunderea pe bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, şcolile au rămas fără bani, autorităţile locale au rămas fără bani! Rectificarea presupune tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene. Peste 4 miliarde de lei. Ca prin minune, se găseşte însă un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru puşculiţa electorală a lui Orban – Fondul de rezervă al Guvernului”, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

Prin înțelegere cu Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu a mărit pensiile cu 40% pentru a îngropa viitorul guvern în datorii

El a adăugat că deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde lei la finele anului, “un dezastruos record istoric”, deşi Romania a avut “cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB”.

“România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde euro, dar nu sunt bani pentru firmele româneşti, nici pentru pensionari şi copii, nici pentru agricultură. Datoria guvernamentală va depăşi pragul de 100 miliarde euro în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro. În fiecare an, din următorii 10 ani”, a menţionat liderul PSD, care a uitat să precizeze și de ce s-a împrumutat România atât de mult.

Iar răspunsul e simplu: pentru a putea respecta acele măsuri iresponsabile luate de PSD de-a lungul anilor, cum este și majorarea pensiilor cu 40%.

România nu avea bani să plătească nici pensiile nemajorate, adică la nivelul dinainte, din cauză că țara e pe deficit (lunar, se împrumută pentru a acoperi diferența între cheltuielile statului și încasări). Dar cu toate acestea, prin decizia Liei Olguța Vasilescu și a lui Liviu Dragnea, PSD a majorat pensiile cu 40%, cheltuială a statului și mai mare, pentru care țara a trebuit să se împrumute și mai mult.

De aceea, prin ce face acum, Ciolacu minte, minte și iar minte. Vorbește de datoriile României făcute de PNL, când ele au fost făcute de PSD.

VEZI ŞI:

Clotilde știe și să ”muște”, iar DNA poate înhăța. Se strânge lațul în jurul fostului primar PSD Tudorache?

Cum va arăta România cu PNL: 1.000 euro leafa medie, 1.000 km de autostradă, pensii și alocații mai mari

Avertisment UNICEF: “Există riscul de a avea o “generaţie pierdută” pe măsură ce pandemia se prelungeşte”

2 comments

Leave a reply