luni, septembrie 26

DOCUMENT. Ciolacu, după Dragnea? DNA îl anchetează pentru un fals certificat de revoluţionar!

1
4462

Nici n-a ajuns bine Liviu Dragnea la închisoare că urmașii săi la șefia PSD au început să-i calce pe urme.

DNA a deschis un dosar penal privind modul în care şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi încă alte 11 persoane au primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”. Ciolacu a primit certificatul de „luptător” la începutul anului 2019.

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri adresată DNA de către revoluţionarul Marian Moroşanu Tivilic privind acordarea de titluri de „luptător” de către Secretariatul de stat pentru revoluţionari, relatează Aktual24.

Într-o adreă a DNA din 20 octombrie, în care Moroşanu este anunţat că plângerea sa a fost clasată, procurorii DNA menţionează însă că a fost constituit un nou dosar penal, prin disjungerea cauzei, în ce priveşte modul în care şeful PSD a obţinut titlul de „luptător”, alături de alți posibili profitori ai sângelui vărsat de eroii din decembrie 1989.

Ordonanţa este semnată de Mihai Prună, procuror şef-adjunct secţie în cadrul DNA.

În decembrie 2019, Marius Mioc, revoluţionar autentic din Timişoara, a atras atenţia asupra modului extrem de dubios în care Marcel Ciolacu a devenit „luptător în revoluţie cu rol determinant”.

Marius Mioc a descoperit că Ciolacu a obţinut acest titlu în condiţiile în care numele şefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului.

Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotărât ca Ciolacu să devină „luptător în revoluţie cu rol determinant” s-au împotrivit, susţinând ca „nu sunt îndeplinite condiţiile”. Ciolacu avea 22 de ani în 1989 şi susţine că a început activităţile „revoluţionare” la Buzău încă din 14 decembrie 1989, cu doua zile înainte ca timişorenii să iasă în stradă.

Marius Mioc spune ca i-a cerut detalii lui Ciolacu despre aceste aspecte controversate, însa acesta nu i-a raspuns. Integral aici

VEZI ŞI:

Marea hoție din sondajele IMAS

Dăncilă, dama de ”verde”? Cum devine PER aspiratorul celor mai ”roșii” PSD-iști, vopsiți în ecologiști

Să râdem cu Ciolacu: ”Iohannis nu se ridică la nivelul gravității momentului”. PSD a produs ”gravitatea momentului”…

Leave a reply