duminică, martie 26

Ciolacu: „30% din lista eligibilă în fiecare județ să fie ocupate de doamne”

0
143

Șeful PSD a transmis, în cadrul unei întâlniri cu Organizația Femeilor Social-Democrate, faptul că el își asumă că pe listele de la următoarele alegeri 30% din locurile de pe liste vor fi ocupate de reprezentante ale partidului.

„Avem nevoie de proiecte și programe publice pentru a susține doamnele nu numai în politică, ci și în economie. Să promovăm doamnele cel puțin 30% în zona eligibilă. 30% nu este exagerat, nu este forțat, trebuie să fie în zona eligibilă, în fiecare județ, indiferent dacă vorbim de administrația locală sau Parlamentul României. Aveți în mine toată susținerea”, a firmat Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu reprezentantele PSD, potrivit unui video făcut public de partid, la o zi de la întâlnirea cu Organizația Femeilor Social-Democrate.

Până să se facă această coaliție nu era nicio doamnă în Guvernul României. În coaliția de dreapta, care promovează drepturile și egalitatea de gen, de șanse, nu era nicio doamnă. Între timp am venit cu doamna Gabriela Firea, e și doamna ministru de la Educația. Cum le-am zis și colegelor mele, sper să ajungem la o discuție în Coaliție și, totuși, minumum 30% din Guvernul României să fie reprezentat de către doamne”, afirma Ciolacu, cu o zi înainte.

O societate inclusivă și modernă, cum ne dorim și în România, pune în valoare competența și abilitățile tuturor cetățenilor săi și oferă femeilor poziționare corectă în viața socială și profesională. Este o responsabilitate și onoare, deopotrivă, să le susținem, promovăm și implicăm în deciziile sociale, economice și politice în aceeași mare măsură în care ele participă la dezvoltarea societății”, este o parte a urării adresată de premierul Nicolae Ciucă doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, printr-un comunicat de presă. Cu toate acestea, proiectele concrete nu avansează.

Leave a reply