Cine este medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID din România

2
1388

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare la nivel național împotriva coronavirusului, subliniind că a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare – Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central.

”Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă”, a precizat șeful statului.


Vaccinarea anti-covid se va face etapizat și va începe cu grupele de populație stabilite pe criterii epidemiologice, respectiv personal medical, cei aflați în grupele de risc, dar și lucrători din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Cine este, așadar, medicul Valeriu Gheorghiță, care va coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid în România?

După cum însuși președintele Iohannis a anunțat chiar în conferința sa de presă, Valeriu Gheorghiță este medic primar la Spitalul Militar din București, iar partea interesantă este că vorbim de un cadru medical tânăr, din noua generație de specialiști deveniți mai vizibili în perioada pandemiei.

Practic, este o decizie curajoasă a statului român, care dă pe mâna unui medic respectabil, dar relativ tânăr, un proiect de maximă importanță cum este cel al campaniei de vaccinare anticoronavirus.

Dr. Gheorghiță are 38 de ani, este căsătorit și are doi copii.

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în 2006 şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel, potrivit CV-ului său.

A făcut rezidenţiatul la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof Dr Matei Balș”, unde lucrează și Streinu Cercel, actual candidat pe listele parlamentare ale PSD București la Camera Deputaților.

Din 2012, medicul care va coordona campania de vaccinare anti-COVID este angajat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”.

La început, a lucrat ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină din București.

CV-ul doctorului Gheorghiță este unul bogat. Pe lângă etapele obligatorii formării profesionale, are cursuri de postdoctorat finanțat din Fondurile UE prin Programul POSDRU 200702013.

La capitolul comunicare, are trecută relaționarea cu pacienții inclusiv la camera de gardă, la Urgențe, un loc foarte dificil de gestionat pentru medici.

VEZI ŞI:

Spital cu 1.000 de locuri, gata în 5 luni, cu buget de 100 de milioane de euro

Iohannis, atac furibund la ”baronii roșii” de la PSD – cauza principală a tragediilor de tip Piatra Neamț

VIDEO. ”Fiţi leneşi, salvaţi vieţi!”. Filmulețul viral din Germania adresat tinerilor pentru lupta împotriva pandemiei

Leave a reply