Cine e USR-istul care va fi subalternul lui Ciordache și cum l-au votat masiv PSD-iștii

1
1625

E incredibil ce-a putut face USR, ieri, în Parlamentul României! În loc să fugă ca dracul de tămâie de orice PSD-ist, partidul lui Dan Barna a comis o mare blasfemie: s-a asociat cu Florin Iordache, zis și ”Ciordache”, autorul celebrei OUG 13 care a scos masiv românii în stradă în iarna lui 2017.

Ocupată mai mult cu pandemia de coronavirus, presa nu a remarcat ce se întâmpla în subteranele Casei Poporului. Acolo, USR a acceptat să-și desemneze un candidat propriu, parlamentarul George Edward Dircă, care să fie subalternul odiosului Ciordache la vârful Consiliului Legislativ.

Deși așa ceva era de neconceput pentru un partid ai cărui simpatizanți au stat luni de zile în frig, la proteste #Rezist, manifestând împotriva unor Dragnea, Grindeanu, Iordache&co., s-a întâmplat în cele din urmă. PSD și USR și-au plasat în cele din urmă oamenii a vârful unei instituții foarte importante, care dă avize la legi importante.

Presa a început să scoată la iveală detaliile acestui blat incalificabil pentru USR.

”Președinte al Consiliului ar urma să fie Florin Iordache, deputat PSD și fost ministru al Justiției, iar subalternul acestuia, senatorul USR, George Dircă, șef de secție pentru evidența legislației. La vot, candidatul USR a fost susținut masiv de parlamentarii PSD, în timp ce Florin Iordache a primit voturi și de la partidele care, teoretic, îl susțineau pe contracandidatul său”, arată o analiză Digi24.ro.

Pentru șefia secției pentru evidența legislației, senatorul USR, George Dircă a fost votat de 174 de parlamentari și nu ar fi putut ajunge în Consiliul Legislativ fără votul masiv al parlamentarilor PSD”, scriu jurnaliștii de la Digi.

După vot, surse din conducerea USR le-au că George Dircă și-ar fi aranjat singur o întelegere cu PSD, iar liderii partidului s-au chinuit să le răspundă nemulțumiților care acuzau un blat cu PSD.

„USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc. Afirmațiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache și Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câștigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraționist la adresa USR, nu se înțelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre.  Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, și cel al prezenței USR, ar rezulta că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat”, a scris deputatul USR, Cătălin Drulă.

Dar explicațiile lui Drulă nu conving nici membri și simpatizanții USR, darămite pe ceilalți.

Postarea jurnalistului și teologului Paul Palencsar, declarat votant și simpatizant al USR, spune totul:

Paul Palencsar

”USR a asigurat cvorumul pentru alegerea pe viaţă a lui (C)Iordache în funcţia de şef al Consiliului Legislativ. Fără prezenţa în sală a USR-ului, odiosul artizan al Ordonanţei 13, omul lui Liviu Dragnea, nu avea acum 12. 000 de lei salariu. USR nu trebuia să fie prezent la votul de ieri, chiar dacă era sfârșitul lumii. Blatul PSD – PNL e o tradiţie ce nu mă supără, chiar mă înviorează. Dar USR ne spune că face altfel de politică… Ce mă jigneşte e atitudinea USR, care se face că plouă, exact cum ploua atunci când am ieşit din casă, ca să-i votez pe ei. E doar încă o etapă din îngropăciunea pe care Dan Barna o face partidului de la a cărui conducere n-a avut bunul simţ să plece când a pierdut prezidenţialele. Nu-i vorbă, cu el am votat, ca lipsă de alternativă. Urâtă ţară România asta, unde nea (C)Iordache ne dovedeşte că e cel mai tare, tocmai cu ajutorul celor pentru care am urlat în stradă împotriva sa. Genial. Recunosc…”

Problema e că, în ciuda tuturor evidențelor, liderii USR insistă în nevinovăția parlamentarilor săi. Însă nu recurg la un lucru simplu, care i-ar putea scăpa de acuzația de blat cu PSD: retragerea lui George Dircă din funcția de șef de secție și subaltern al lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

Dircă este un parlamentar cunoscut al USR, iar pozițiile sale publice au fost anti-PSD în vremea crizei din 2017-2019 provocate de Dragnea și PSD.

Acum însă, a acceptat să lucreze cu autorul faptic al ordonanței 13 care urma să-i salveze pe corupții din România de condamnări. Acum, se pare că Dircă a uitat acele vremuri.

Este cu atât mai strigător la cer cu cât senatorul USR era unul dintre cei mai vehemenți USR-iști anti-PSD.

Iată ce declara într-un interviu mai vechi despre urmașul lui Florin Iordache la șefia Ministerului Justiției:

”Am aflat cu stupoare din declarațiile ministrului Justiției de ceea ce se pregătește în laboratoarele acestui minister. Deja este clar pentru noi că Tudorel Toader a devenit o coadă de topor a PSD. Este încă o dată evident că se încalacă întru totul deciziile CCR. Practic, deși PSD și reprezentanții acestuia declară cu fiecare ocazie că deciziile CCR sunt absolut obligatorii, în realitate aceștia le respectă doar atunci când acestea le convin. Cel mai recent am aflat din declarațiile ministrului Justiției că se pregătește o OUG prin care se dorește cumva repunerea în termen a tuturor celor condamnați de aceste completuri de 5 judecători pentru a se putea ataca încă o dată hotărârile prin care au fost condamnați. În acest fel apreciem că este încălcată securitatea juridică prevăzută de Constituția României. De asemenea, această soluție care se dorește a fi consacrată este de natură să submineze caracterul de stat de drept al României”. 

1 comment

Leave a reply