duminică, decembrie 5

Cinci zile pentru achiziționarea vaccinului. Atât au la dispoziţie statele membre pentru a decide dacă participă la contractul comun

2
1159

Colegiul comisarilor Comisiei Europene (CE) a dat undă verde acordului încheiat cu firmele farmaceutice Pfizer și Biontech, astfel încât statele membre să poată achiziționa până la 300 de milioane de doze din vaccinul lor împotriva Covid-19, relatează Efe, citat de ABC.

Colegiul autorizează (…) contractul cu compania farmaceutică BioNTech-Pfizer”, a declarat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, care a subliniat că vaccinul va fi achiziționat numai „odată ce se va dovedi sigur și eficient împotriva covid-19“.


De acum înainte, statele membre au la dispoziție cinci zile pentru a decide dacă participă la contractul comun și, numai după acest proces, va fi finalizat și semnat acordul de pre-cumpărare pentru acest vaccin, încă experimental, dar despre care dezvoltatorii săi oferă 90% din eficacitate.

Pfizer și Biontech au anunțat luni că vaccinul Covid-19 este eficient cu peste 90%, în urma „succesului” primei analize intermediare a studiului lor de fază 3. Candidatul lor pe bază de ARNm BNT162b2 împotriva SARS -COV-2 și-a demonstrat eficacitatea împotriva coronavirusului la participanții fără dovezi prealabile de infecție, conform primei analize intermediare de eficacitate efectuate pe 8 noiembrie.

VEZI ŞI:

Uğur Șahin și Özlem Türeci: „echipa de vis” germană din spatele vaccinului

Bruxelles speră să dea undă verde acordului cu Pfizer pentru achiziționarea vaccinului său COVID miercuri

”Copacul cu coaja de săpun” ascunde ingredientul-cheie care face imbatabil vaccinul anti-COVID

2 comments

Leave a reply