sâmbătă, iulie 13

Cinci măsuri propuse de USR pentru depăşirea crizei scumpirilor

0
261

USR propune un set de cinci măsuri pentru oprirea scumpirilor, în contextul discuţiilor despre scăderea încasărilor şi „gaura” de 20 de miliarde de lei la bugetul de stat.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, le propune liderilor PSD şi PNL „să înceapă tăierile cu clientela de partid, abonată la pensii speciale şi privilegii”, conform unui comunicat transmis de Uniunea Salvaţi România.

„Domnii Ciolacu şi Ciucă se agită zilele acestea cu un proiect de ordonanţă de tăieri şi au început să vorbească şi despre austeritate. Am o idee bună pentru ei: să înceapă austeritatea de care vorbesc zilele astea cu clientela de partid, cu specialii, cu privilegiaţii, să oprească jaful din banii publici care a dus la scumpirile pe care le vedem peste tot. Dacă nu sunt în stare să găsească soluţii la criza bugetară pe care au creat-o, să intre pe soluţiicorecte.ro, să aplice ce scrie acolo şi România va fi într-un punct mai bun şi vom avea şi ce să lăsăm generaţiilor care vin”, a declarat Cătălin Drulă.

Printre măsurile propuse de preşedintele USR se numără oprirea „risipei” şi folosirea banilor publici în interesul celor care plătesc taxe şi impozite.

  1. Prin cheltuielile aberante cu pensiile speciale şi sinecurile pentru oamenii de partid, Guvernul nu face altceva decât să arunce şi mai mult gaz pe focul inflaţiei, iar preţurile continuă să crească„, precizează Drulă.
  2. El susţine de asemenea reducerea taxelor pe muncă, menţionând că „munca cinstită trebuie răsplătită corect”, iar salariile trebuie să crească astfel încât oamenii să facă faţă scumpirilor.
  3. A trei măsură este atragerea celor 28 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizarea de şcoli, construirea de spitale noi şi finalizarea autostrăzilor. „Guvernul PSD-PNL riscă să piardă aceşti bani pentru că refuză să facă reformele necesare„, precizează USR.
  4. Drulă pledează pentru „mai multe investiţii, mai puţine împrumuturi”, adăugând că România are nevoie de un buget echilibrat. „Guvernul trebuie să împrumute mai puţin, iar banii să-i direcţioneze în investiţii”, se arată în comunicat.
  5. A cincea propunere constă în stimularea producţiei de bunuri şi servicii în România, scrie agerpres. „Cu cât vom avea o ofertă mai mare de produse şi servicii, cu atât preţurile se vor stabiliza şi scumpirile se vor opri”, subliniază sursa citată.

    USR mai precizează că românii pot susţine măsurile anti-scumpiri prin mesaje trimise pe site-ul https://solutiicorecte.ro.

Leave a reply