luni, septembrie 27

CIA: Întâlnirea la Kabul, a Directorului Wiliam Burns cu liderul talibanilor

0
55

Directorul CIA, William Burns, a avut luni o întâlnire confidenţială la Kabul cu cofondatorul mişcării talibane Abdul Ghani Baradar, scrie publicaţia The Washington Post, citată de AFP.

Această  întâlnire a fost una la cel mai înalt nivel, între SUA şi regimul fundamentalist după ce acesta din urmă a preluat puterea în Afganistan săptămâna trecută.


Decizia preşedintelui american Joe Biden de a-l trimite la Kabul pe William Burns, ilustrează gravitatea crizei pentru adminstraţia de la Washington, confruntată cu evacuări precipitate a mii de americani şi afgani din capitala afgană.

Mollahul Abdul Ghani Baradar, care conduce biroul politic al talibanilor din Qatar, este noul lider al regimului care a preluat puterea la Kabul.

The Washington Post nu a dezvăluit conţinutul discuţiilor dintre liderul taliban şi directorul CIA, dar  ele s-au axat pe termenul de realizare a evacuărilor de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani, speriaţi de revenirea islamiştilor la conducerea ţării, sunt în continuare adunaţi în speranţa că se vor putea urca într-un avion pentru a pleca în străinătate.

Leave a reply