CHIȘINĂU: Igor Dodon este cercetat de ANI-ul moldovean

0
727

 Fostul președinte rusofil Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor. Fapt confirmat de președinta ANI, Rodica Antoci, într-un interviu pentru Anticoruptie.md.

Aceasta nu a oferit multe detalii cu privire la control, dar a recunoscut că este nevoie de curaj din partea inspectorilor de integritate pentru a investiga demnitarii cu poziții influente în cadrul instituțiilor de stat.

„N-o să intru în detalii, pentru că este o procedură de control acum la autoritate în derulare, pentru a nu admite careva imixtiuni sau influențe asupra inspectorului care examinează cazul. Tot ce a fost în presă, în investigațiile jurnalistice, poze, documente au fost transmise către inspectorul de integritate pentru a fi examinate și a se expune. Sper că identificăm mijloacele esențiale pentru a proba și a demonstra aceste probe”, a declarat Rodica Antoci, președinta ANI.

Antoci mai spune că, în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani. Precizăm si că, în cazul fostului șef de stat Igor Dodon, ANI s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări.

Însă  Igor Dodon, conform unor surse din Chisinau ar fi trebuit cercetat de Procuratură, pentru ”Operațiunea Bahamas”, prin care, ex presedintele moldovean a spălat banii Rusiei, pompându-i în campania sa prezidențială și parte în buzunarele sale și ale camarilei de la vârful PSRM.

Leave a reply