miercuri, noiembrie 13

China va considera câinii și pisicile ca animale de companie și le interzice consumul

0
871

Ministerul chinez al Agriculturii a creat o listă cu animalele care pot fi crescute și comercializate pentru consumul cărnii sau altor produse din care exclude câinii și pisicile, care ar trebui considerate animale de companie.

Se crede că originea coronavirusului a fost dintr-o piață din Wuhan în care erau comercializate animale sălbatice și exotice. Prin urmare, China s-a angajat să își schimbe reglementările, astfel încât acest lucru să nu mai apară în viitor. Mai mult, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a declarat pentru prima dată că, câinii ar trebui tratați ca animale de companie, nu ca animale.

Pentru a evita eventualele confuzii,  autoritățile au publicat o listă cu cele 33 de animale care pot fi consumate sau cele care sunt folosite pentru a obține blană sau lână – printre care se numără vacile, vulpile, alpaca -, astfel încât celelalte categori care nu sunt incluse în această listă, precum câini, pisici, șerpi, pangolini sau civete, printre alte animale, nu pot fi comercializați sau mâncați.

Ministerul a recunoscut în mod explicit într-o declarație în care își explică decizia că, câinii ar trebui considerați ca un animal de companie, deoarece aceștia sunt folosiți în prezent în activități de căutare și salvare, precum și pentru a promova mobilitatea persoanelor nevăzătoare și că s-au schimbat și obiceiurile culinare ale cetățenilor, astfel încât consumul de carne de câine este acum excepțional.

Două orașe chineze interzic consumul de animale precum pisici și câini

Shenzhen și Zhunai, două orașe din sud-estul și sudul Chinei, au început să dea un exemplu în urmă cu mai mult de o lună, când au interzis comerțul și consumul de animale sălbatice. Se estimează că în fiecare an aproximativ 4 milioane de pisici și 10 milioane de câini sunt sacrificate în China în scopuri culinare, deși este adevărat că consumul lor a fost redus considerabil.

Wendy Higgins, directorul presei internaționale la Humane Society International, a explicat că, deși această legislație privind animalele sălbatice a fost promovată din cauza pandemiei COVID-19 „motivul pentru care sunt incluși câinii și pisicile, chiar dacă acestea nu sunt înrudite cu coronavirus, este recunoașterea statutului lor de animale de companie.”

Deși nu există dovezi științifice care să indice că pisicile şi câinii ar putea transmite SARS-CoV-2 oamenilor, după cum a raportat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se consideră că consumul de carne de câine ar putea răspândi virusul și crește riscul de holeră, un alt motiv pentru a interzice această practică.

Leave a reply