vineri, ianuarie 17

China anunţă că a aprobat deja utilizarea unui vaccin anti-COVID

0
1094

Poate lumea ştiinţifică să dezvolte un vaccin anti-COVID în timp record? Asta s-a întrebat recent prestigiosul cotidian The New York Times, oferind un amplu material despre stadiul diverselor încercări pentru descoperirea leacului miraculos anti-coronavirus.

China a aprobat utilizarea internă în Armată a noului vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Institutul Științific Militar și de compania chineză de biofarmaceutică CanSino Biologics, potrivit unul anunţ al companiei.

Soldaţii chinezi, primii pe lista noului vaccin

Compania, cu sediul în orașul Tianjin (nord-est), a indicat că noul său vaccin recombinant de coronavirus (vectorul adenovirus Ad5-nCoV) a fost aprobat de Armată pe 25 iunie, dar doar pentru „utilizarea de către militari” în cadrul „medicamentelor pentru nevoi speciale”, potrivit presei locale.

Compania a raportat că studiile clinice de fază I și Faza II ale vaccinului au fost efectuate în China și că faza II a fost finalizată pe 11 iunie. Mai mult, ea a menționat că testele au confirmat „siguranța bună a vaccinului”, precum și „imunitatea ridicată” și un nivel adecvat de răspuns imun celular.

„Rezultatele testelor continue arată că vaccinul Ad5-nCoV are potențialul de a preveni bolile cauzate de SARS-CoV-2”, a spus CanSino Biologics, citat de portalul de știri Finance Sina.

Utilizarea vaccinului a fost aprobată numai pentru „uz intern în armată”, iar domeniul său de aplicare „nu poate fi extins” fără aprobarea departamentului de suport logistic al Comisiei Militare Centrale. În urmă cu cinci zile, Academia de Științe Militare a Chinei a anunţat că oamenii de știință chinezi au „făcut o descoperire în studiul noilor anticorpi împotriva coronavirusului”.

O echipă condusă de Chen Wei, cercetător la Academie, a descoperit primul anticorp monoclonal neutralizant extrem de eficient, iar rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista „Science”, pe 22 iunie.

Vaccinul vectorial adenovirus recombinant dezvoltat de echipa lui Chen a fost primul din lume care a intrat în studiile clinice de faza II, potrivit portalului de știri privat Caixin. Cu toate acestea, rezultatele complete ale studiilor din faza II nu au fost încă publicate.

CanSino Biologics a dezvoltat împreună cu Academia Militară Chineză de Științe un vaccin împotriva virusului Ebola, care a obținut o licență provizorie în 2017.

Cu toate acestea, cu epidemia de Ebola aproape terminată, vaccinul nu a ajuns la studii clinice în faza III și a rămas o rezervă națională de urgență.

Compania a fost creată în 2009, în Tianjin, și este axată în principal pe dezvoltarea și producerea de vaccinuri. În luna martie a anului trecut, a devenit prima companie de vaccinuri din China continentală care a fost listată la bursa din Hong Kong.

Pe 24 iunie, compania farmaceutică de stat chineză Sinopharm a anunțat că începe faza III a studiilor clinice din Emiratele Arabe Unite pentru un posibil vaccin, dezvoltat în comun cu Institutul Wuhan pentru Produse Biologice și Virologie și Academia Chineză de Științe.

În mod obișnuit, perioada pentru care un vaccin va fi disponibil pentru utilizare în masă este de cel puțin 12 până la 18 luni, în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), deși China a accelerat procesele din cauza urgenței globale pentru sănătate și a permis efectuarea unor studii în același timp în prima și a doua fază.

Leave a reply