luni, septembrie 27

China a fabricat un biolog elveţian inexistent

0
89
Potrivit publicaţiei chineze South China Morning Post (SCMP), mai multe website-uri de ziare chinezeşti au eliminat comentariile despre pandemia virusului Wuhan care au fost “prezentate în mod eronat” ca provenind de la un biolog elveţian care nu pare să existe, a declarat miercuri Ministerul de Externe al Elveţiei.

Comentariile din presă şi de pe reţelele de socializare atribuite unui biolog inexistent, cu numele Wilson Edwards, vizau presupuse presiuni exercitate de SUA asupra cercetătorilor biologi pe fondul pandemiei. Biologul inexistent ar fi susţinut că virusul are origini naturale, intrând astfel în vizorul presupuselor presiuni occidentale.

Ambasada Elveţiei la Beijing a exprimat marţi, printr-o postare ironică pe Twitter, că omul de ştiinţă citat nu există: “Îl căutăm pe Wilson Edwards, presupusul biolog [elveţian], citat în presa [chineză, n.r.] şi pe media socială din China în ultimele zile”.


“Dacă existaţi, am dori să vă cunoaştem!”, a scris Ambasada pe Twitter.

Un mesaj inserat odată cu postarea, scris în engleză şi în chineză, sublinia că niciun cetăţean elveţian cu numele Wilson Edwards nu apare în registre sau în articole academice din domeniul biologiei.

Leave a reply